Dombrovskis un Ušakovs ballējas Mežaparkā
Slavenības
2009. gada 8. jūlijs, 10:39

Dombrovskis un Ušakovs ballējas Mežaparkā

Jauns.lv

5. jūlijā Mežaparka Lielajā estrādē norisinājās raibs pikniks par godu Amerikas Savienoto valstu Neatkarības dienai.

4. jūlijā Amerikas Savienotajās valstīs atzīmēja Neatkarības dienu, taču svinības Rīgā notika dienu vēlāk. ASV vēstniecības Latvijā rīkotās svinības allaž bija viens no vasaras krāšņākajiem un bagātīgākajiem slēgtajiem brīvdabas pasākumiem, kur viesi tika dāsni cienāti ar gaļas ēdieniem, burgeriem, picām un krāšņām tortēm. Taču nu krīze, šķiet, likusi ciešāk savilkt jostas arī ASV vēstniecībai Latvijā – šoreiz uz pasākumu tika lūgti vien 1000 viesi (pērn bija 1500), bet pikniks, kas iepriekšējos gados ilga līdz vēlai pēcpusdienai, tagad norisinājās vien pāris stundu garumā – no pulksten 13.00 – 15.00.

Tomēr par amerikānisko noskaņu piknika rīkotāji nebija aizmirsuši – visa Mežaparka Lielās estrādes teritorija ņirbēt ņirbēja ASV karoga krāsās. Šādi bija noformētas pasākuma norises vietas norādes, teltis, plastmasas alus glāzes un pat atkritumu urnas. Ap priedēm bija apsietas sarkanbaltzilas polietilēna lentas. Arī vairums viesu uz pikniku ieradās, tērpušies apģērbā ar ASV simboliku. Pie ieejas ciemiņiem tika dalīti papīra ASV karodziņi.

Svinīgajā uzrunā pašreizējais ASV vēstniecības Latvijā vadītājs pilnvarotais lietvedis Brūss Rodžers pauda prieku, ka Latvijai un ASV ir vienotas vērtības. Viņš izteica cerību, ka abu valstu attiecības veiksmīgi turpinās attīstīties arī nākotnē.

Uz ASV Neatkarības dienas pikniku tradicionāli tika aicināta izmeklēta publika – politiķi, uzņēmēji, skatuves mākslinieki un mediju pārstāvji. To vidū bija arī ministru prezidents Valdis Dombrovskis, ekonomikas ministrs Artis Kampars, satiksmes ministrs Kaspars Gerhards, jaunais Rīgas mērs Nils Ušakovs, kā arī „Latvijas Krājbankas” prezidents Mārtiņš Bondars.

Inta Mengiša/Foto: Mārtiņš Purviņš, Dmitrijs Kijonoks, LETA