„Go Blonde” satricina finanšu krīzes skarto pasauli
Slavenības
2009. gada 27. augusts, 10:11

„Go Blonde” satricina finanšu krīzes skarto pasauli

Jauns.lv

Latvijas Blondīņu asociācija, kas kļuva populāra ārpus Latvijas, pateicoties maija beigās organizētajai parādei „Go Blonde” ar moto ”Padarīsim pasauli gaišāku”, snieguši intervijas gan BBC, pabijušas uz Chicago Post, NY Times, China Daily pirmajām lapaspusēm, visiem lielākajiem portāliem pasaulē, filmējušies Krievijas kanālā ORT, joprojām iekaro jaunas uzmanības virsotnes.

Rīgā līdz sestdienai uzturas filmēšanas grupa no Vācijas lielākās publiskās televīzijas kompānijas ARD, kas aptver tādus pazīstamus kanālus kā 3SAT, DW, KI.KA, PHOENIX un citus, lai uzņemtu dokumentālo filmu par „Go Blonde” unikālo  projektu. 30 minūšu dokumentālā filma par pasaules finanšu krīzi un cilvēkiem, kuri pret to cīnās, tiks translēta Vācijā 23.septembrī. Šajā filmā būs iekļauti projekti un veiksmes stāsti no Brazīlijas, Islandes, Anglijas un Latvijas.

Jau septembra beigās savu vizīti ir pieteikuši arī žurnālisti un fotogrāfi no Horvātijas, no nedēļas žurnāla „Globus”, kā arī žurnālisti no Brazīlijas ceļojumu žurnāla, lai intervētu „Go Blonde” projekta organizatores. Galvenā „Go Blonde” projekta ideja bija pievērst sabiedrības un pasaules uzmanību labdarības projektiem, kas ir orientēti uz bērniņiem invalīdiem un viņu vecāku atbalstam. Saņemot atļauju par pirmā publiskā bērnu rotaļlaukuma bērniem un bērniem–invalīdiem ierīkošanu Kronvalda parkā, ir uzsākta projektēšana un līdzekļu vākšana rotaļlaukumam, kurā būs speciāls gumijas segums, rozā kariete meitenītēm, automašīna puikām un speciāls aprīkojums, lai varētu spēlēties, atrodoties invalīdratiņos. Speciālā seguma augsto izmaksu dēļ asociācija cer savākt visus nepieciešamos līdzekļus, lai rotaļlaukumu izveidotu pirms nākamās parādes jau pavasarī, lai bērni varētu spēlēties visu vasaru. Asociācija arī aicina atbalstīt šo ideju un ziedot līdzekļus, norādītus mājas lapā goblonde.lv.

Jau nākamās nedēļas nogale būs pozitīvisma un emociju pilna 40 māmiņām, kuras audzina bērniņus–invalīdus. Latvijas Blondīņu asociācija kopā ar sadarbības partneriem ir izveidojusi „Princešu nometni”, kas noritēs trīs dienas Dikļu pilī. Apzinoties, ka tieši šajā laikā ģimenēm ir vajadzīgs atbalsts un spēks, ticība un cerība, projektu atbalsta arī daudz slavenības, kas nesavtīgi ziedos savu laiku, enerģiju un līdzekļus.

Atgādinām, ka 31. maijā pirmoreiz Rīgā norisinājās Blondīņu parāde, kurā piedalījās ap 500 dalībniecēm. Organizatori ir pārliecināti, ka savu plānu realizēs jau nākamgad ar vismaz diviem tūkstošiem blondīņu. Jau tiek strādāts pie sponsoru piesaistes un nebijuša izklaides pasākuma organizācijas. Milzīgu interesi par sadarbību jau ir izrādījušas tūrismas kompānijas no ASV, Zviedrijas, Itālijas, Brazīlijas un Portugāles. Latvijas Blondīņu asociācija ir pārliecināta, ka unikālais projekts spēs veicināt tūrisma nozares attīstību un dot ikgadēju finansiālu pienesumu Rīgai un Latvijai.


Kasjauns.lv / Foto: publicitātes

 

Tēmas