Žagars gatavojas dēkai ar Holivudas aktrisi?
Slavenības
2009. gada 12. septembris, 05:32

Žagars gatavojas dēkai ar Holivudas aktrisi?

Jauns.lv

Latvijas Nacionālās operas direktoram Andrejam Žagaram Krievijas televīzija izteikusi kārdinošu piedāvājumu — piedalīties pilnmetrāžas filmā Zoječka kopā ar skandalozo Holivudas aktrisi Heteri Greiemu.

Filma Zoječka būs biogrāfisks stāsts par padomju laiku krievu aktrisi Zoju Fjodorovu. Par sarunām ar ārzemnieku toreiz varēja nokļūt cietumā uz 20 gadiem, taču, par spīti tam, Zoja iemīlējās amerikāņu diplomātā Džeksonā Feitonā un dzemdēja viņam meitu Viktoriju. Par to aktrise notiesāta ar brīvības atņemšanu uz 25 gadiem, no kuriem ieslodzījumā pavadīja astoņus. Filmas scenārijs veidots pēc Zojas meitas Viktorijas Fjodorovas sarakstīto memuāru Admirāļa meita motīviem, un Andrejam Žagaram piedāvāts tēlot Zojas mīļāko — amerikāņu diplomātu Džeksonu Feitonu.

„Vēl neesmu saņēmis atbildi par filmēšanas grafikiem, tāpēc neesmu izlēmis,” teic Žagars. Filmēšanās paredzēta jau oktobrī, un tā sakrīt ar spraigu darba cēlienu operā. Ja būs iespējams saskaņot filmēšanas grafikus ar darbu operā, Žagars neatteiksies no vilinošā piedāvājuma. Šogad Latvijas Nacionālās operas direktora atalgojums samazināts gandrīz uz pusi, tādēļ Žagars nav izslēdzis iespēju piekrist kādam piedāvājumam strādāt ārzemēs.

Ja Žagars teiks jāvārdu Krievijas kinoprojektam, viņam būs jāspēlē pārī ar skandalozo Holivudas aktrisi un modeli Heteri Greiemu, jo tieši viņai uzticēta galvenā — Zojas loma.

2001. gadā žurnālā People Greiema atzīta par vienu no 50 pasaules skaistākajiem cilvēkiem, savukārt 2005. un 2006. gadā iekļauta žurnāla FHM 100 pasaules seksīgāko sieviešu topā. Jāpiebilst, ka aktrises kontā ir vairāk nekā 60 Holivudas filmu, un divās no tām viņa pilnībā atkailinājusies. Greiema piedalījusies arī kulta seriālā Sekss un lielpilsēta, vienā no sērijām attēlojot sevi. Taču viņas lielākā zvaigžņu loma bija pirms desmit gadiem kinolentē Ostins Pauers: spiegs, kurš mani iz..., kurā viņa attēloja valdzinošo Felicitu Šagvelu. Greiema savā karjerā ir saņēmusi piecas dažādas kinobalvas, un viņas mīļoto vīriešu vidū savulaik bijis arī populārais Holivudas aktieris Leonardo di Kaprio.

Sintija Lase, Foto: Bulls Press