Autopsija liecina, ka nāves brīdī Džeksons bija vesels
Slavenības
2009. gada 2. oktobris, 15:48

Autopsija liecina, ka nāves brīdī Džeksons bija vesels

Jauns.lv

Popmūzikas karaļa Maikla Džeksona autopsijas rezultāti, kas nupat kā parādījusies atklātībā, pārsteiguši daudzus. Tie liecina, ka nāves brīdī dziedātājs bijis pie labas veselības.

Ziņojums ar detalizēti aprakstītu Džeksona veselības stāvokli, kas nonācis aģentūras "Associated Press" rīcībā, varētu būt spēcīgs pamats, lai izvirzītu apsūdzības dziedātāja personīgajam ārstam Konrādam Marijam, kurš atzinis, ka neilgi pirms Džeksona nāves injicējis viņam anestēzijas līdzekli propofolu.

Augusta beigās, divus mēnešus pēc Džeksona nāves, viņš oficiāli tika atzīts par nonāvētu. Nāves iemesls - saindēšanās ar anestēzijas līdzekli propofolu un citiem nomierinošiem līdzekļiem. Izmeklētāji konstatējuši, ka propofols dziedātājam dots bez medicīniskas vajadzības.

Gadījumā, ja Marijs tiks apsūdzēts Džeksona nonāvēšanā, autopsijas rezultāti var kļūt par nopietnu šķērsli viņa aizstāvībai, jo viņš nevarēs pamatot medikamentu indicēšanu savam pacientam ar nopietnajām veselības problēmām.

"Tas skaidri parāda, ka Maikls Džeksons bija vesels. Kļūst skaidrs, ka viņa nāvi tiešā veidā izraisījuši spēcīgi nomierinošie līdzekļi, kas viņam doti. Autopsijas rezultāti – ka viņa nāve iestājusies no pārdozēšanas – var tikt izmantot lietas ierosināšanai," sacīja advokāts Marks Verksmens.

Losandželosas izmeklētāju ziņojums liecina, ka Džeksona svars (61 kilograms) esot bijis atbilstošs viņa augumam (180 centimetri), viņa sirds un citi iekšējie orgāni bijuši veseli. Tomēr dziedātājam bija veselības problēmas, no kurām vairums saistītas ar dziedātāja vecumu, piemēram, artrīts. Hronisks iekaisums bija skāris dziedātāja plaušas, kas varēja izraisīt īslaicīgu elpas trūkumu. Dokumentā tiek uzsvērts, ka plaušu funkcionēšanas traucējumi nav uzskatāms ne par netiešu, ne arī tiešu nāves iemeslu.

Marija advokāts Edvards Černofs sacījis, ka vēlas iepazīties ar autopsijas rezultātiem un līdz tam nekādi komentāri netiks sniegti, piebilstot, ka viņš pastāv uz sākotnējo paziņojumu, ka Marijs nav devis Džeksonam medikamentus, kas dziedātāju varēja nogalināt.

Neskaitot īstu videoierakstu, kas publicēts failu koplietošanas vietnē "YouTube", pēc Džeksona nāves Marijs nav izplatījis nekādus paziņojumus. Videoierakstā Marijs sacīja: "Es biju patiess un ticu, ka patiesība gūs virsroku."


LETA