Riču ģimene: lai nav vietas greizsirdībai un meliem!
2009. gada 27. novembris, 16:38

Riču ģimene: lai nav vietas greizsirdībai un meliem!

Jauns.lv

Sveicināti! „Tik balta, balta saulīte pār mūsu galvām mirdz. Tik balta, balta pasaule, kā Tava labā sirds!” Ar šiem vārdiem sāksies mūsu pirmā dziesma nākošajā raidījumā „Dziedošās ģimenes”.

Šī dziesmiņa nav izvēlēta nejauši,  jo tieši ar to mēs vēlamies pacelties pāri visam negatīvajam, kas šodien ieskauj mūs un mūsu Latviju, pāri visam, kas mēģina mūs darīt drūmus, pelēcīgus, neuzticīgus, slimus, nolemtus un naidpilnus. Šajā dziesmā ir tik naivas un patiesas lietas, kas mums ir visapkārt ikdienā un arī mūsu sirdīs. Vienīgais, kas ir jādara, ir jāierauga tās un jāizmanto. Baltā saulīte katru dienu mirdz virs mūsu galvām, mēs vienkārši to neredzam caur pelēkajiem mākoņiem. Mēs neesam redzējuši nevienu zvaigzni tuvumā, tikai tās gaismu, kura baltās naktīs mums spulgo pretim, paveroties augšup uz debesīm, un tomēr mēs ticam, ka tā tur ir!  Mēs spējam mīlēt un ticēt labajam un svētajam. Šajā laikā, kad tuvojas Advente, mēs, Riču ģimenes puiši, vēlamies jums visiem, kuri mūs atbalsta un iedvesmo, gan arī tiem visiem, kuri mazāk priecājas par mums un mūsu muzicēšanas veidu, no visas sirds novēlēt, lai gaišums pilda jūsu sirdis, lai nav vietas tajā naidam, nepatikai, skaudībai, greizsirdībai un meliem! Lai dziesma ir viens no tiem dziļajiem mīlestības un spēka avotiem, no kuriem smelties drosmi mainīties, apņēmību būt skaistiem, vēlmi piepildīt savus sapņus, spēku izturēt dzīves grūtības un smelties zināšanas, kā to visu paveikt!   Dažkārt mums pietrūkst tikai mazliet laba, balta vārda vai glāsta, lai pasaule kļūtu gaišāka un labāka. Un tikai no mums pašiem ir lielā mērā atkarīgs, kādi mēs esam un kurp dodamies.

Mans tēvs, savulaik man mazam esot, teica, ka cilvēki ir aizmirsuši ikdienā teikt paldies. Un ka šis ir svēts vārds, kurš spēj cilvēku celt no drūmības un dot spēku dzīvot. Un, ja mēs biežāk to viens otram teiktu, tad nebūtu tik daudz nebūšanu uz pasaules, tikai tamdēļ, ka kāds nav pateicis kādam paldies.

Mēs jūtamies ļoti gandarīti, ka spējam muzicēt un caur mūziku nest cilvēkiem prieku un mīlestību visus šos nu jau trīs mēnešus! Sākām šo raidījumu ar vārdiem: „Mēs vēlamies piedalīšanos šajā raidījumā veltīt mūsu tēvu piemiņai. Viņi pāragri aizgāja no šīs pasaules, taču paspēja mums iemācīt, kā būt par tādiem cilvēkiem, kādi nu esam.”   

Mums vēstulēs raksta un atzīstas, kā jūt mums līdzi un pārdzīvo, un daži pat pirms rezultātu paziņošanas meklē nervu zāles, lai izturētu spriedzi. Un raksta par atvieglojumu, kāds pārņem, kad esam tikuši tālāk. Un tad mums raksta, ka priecājas, ka esam tikuši pusfinālā, ka viņiem ir tāda sajūta, ka arī viņi būtu tikuši pusfinālā. Un tā arī ir! Pateicoties jums, mūsu mīļie atbalstītāji, mēs esam tur, kur pašlaik esam. Tikai visi kopā mēs to esam spējuši. Mūsu sadarbības rezultātā esam pusfinālā, par ko sakām jums lielu paldies! Paldies no visām trijām mūsu Riču puišu sirsniņām. Kopā mēs esam spēks un mūsu spēka avots ir vienotība vienam uz otru, vienotība uz mūziku. Mūzikai šķērslis nav valoda, tautība, reliģija, pārliecība un truli uzskati. Mēs mīlam mūziku! Mēs mīlam cits citu! Un tas stāv pāri visam!

Šonedēļ Rinaldo paredzēta ultrasonogrāfija deguna dobuma pārbaudīšanai, ir aizdomas, ka tur varētu atkal būt kaut kas nelāgs un tad būs jāmeklē nopietns dakteris, kas spēs palīdzēt. Viena operācija jau pirms apmēram gada Rinaldo bija, taču izskatās, ka tā nav devusi vēlamos rezultātus. Šī kaite ir cieši saistīta ar elpošanu un balssaitēm, tāpēc Rinaldo mazliet pārdzīvo, lai gan visam vajadzētu būt labi. Nu cerēsim, ka viss būs vislabākajā variantā un nekāda ķirurģiska iejaukšanās nebūs nepieciešama. Šī laikam ir vissatraucošākā lieta šonedēļ, jo veselība ir pats galvenais un tikai pēc tam viss pārējais.

Šajā reizē tas arī viss, vien pieminēšu, ka svētdien dziedāsim R.Paula „Baltā dziesma” un atkārtosim šarmanto „Can’t take my eyes off you” („Nevaru atraut ne acu no tevis, ak daiļā”). Centīsimies no visas sirds, cik vien spēsim un mazliet vairāk.

Neslēpsim, ka vēlamies iekļūt finālā un tagad mums ir ļoti liela motivācija tam – un tā ir mūsu atbalstītāju un līdzjutēju mīlestība un prieks viņu acīs mūs satiekot koncertos, vai veikalā maizi pērkot, vai lasot daudzās vēstules ar paldies vārdiem un laba vēlējumiem. Lai dzīvo mūzika un mīlestība, kura dzīvo līdzās mūzikai!

Paldies vēlreiz visiem, kuri ir palīdzējuši ar savu padomu un atbalstu, ar kostīmiem un aksesuāriem, lai mēs Riči varētu pilnvērtīgi uzstāties un darīt to ,kas mums vislabāk padodas – muzicēt!

Paldies LNT tehniskajiem darbiniekiem, gaismotājiem, skaņotājiem, operatoriem, vizītkaršu žurnālistiem un atbildīgajiem producentiem un režisoriem, kuri mazliet paliek ēnā, taču bez kuru līdzdalības šis skaistais sirsnīgais raidījums nebūtu iedomājams. Paldies Jums !

Un ja mēs tiksim finālā viena no fināla dziesmām itāļu valodā būs „Regresa a mi” (pievienots dziesmas video!). Un otra būs Gypsy Kings  „Volare” !

Ar cieņu un mīlestību, Riči
Foto: Mārtiņš Ziders