„UgunsGrēka” Siliņš pametis Latviju
Slavenības
2010. gada 9. augusts, 09:37

„UgunsGrēka” Siliņš pametis Latviju

Jauns.lv

Seriāla „UgunsGrēks” slavenais Donāts Jagudins jeb aktieris Aldis Siliņš pievienojies projekta „1000 jūdzes” dalībniekiem un patlaban atrodas Arhangeļskā, cīnoties ar dažādiem dabas pārbaudījumiem.

Ceļā devies arī Dailes teātra aktieris Gints Grāvelis. Šī ir septītā studijas „Qfilma” organizētā „1000 jūdžu” ekspedīcija – līdz šim TV skatītājus iepazīstinājusi ar Polāro loku, Āfriku, Urāliem, Transilvāniju, Indiju un Mjanmu. Producents Atis Balodis, kurš kopā ar ceļotāju Edgaru Zaķi ekspedīcijām arvien izvēlējies tūristu maz skartus ceļus, pirms došanās ceļā apstiprināja, ka šis nebūs nebūt viegls ceļojums. Plānotais maršruta garums ir 5000 kilometru. Ekspedīcijas organizatori paredz, ka ceļotājiem būs jācīnās ne tikai ar skarbo ziemeļu dabu, bet arī jāpieņem nepierastie sadzīves apstākļi mežā, dubļos, mitrumā un „mošku” (jeb mazo un kodelīgo mušiņu) ielenkumā.

Tāpēc gatavība fiziskām grūtībām ņemta vērā, komplektējot līdzbraucēju komandu. Dailes teātra aktiera Ginta Grāveļa spēki jau pārbaudīti Urālu ekspedīcijā. Savukārt Aldi Siliņu, kurš lielu popularitāti iemantojis, tēlodams Jagudina dēlu Donātu seriālā „UgunsGrēks”, ekspedīcijas rīkotāji uzrunājuši aktiera lādzīgās dabas un ciešās apņēmības dēļ. „Esmu mazs, bet dzīvelīgs!” sarunā ar žurnālu „Rīgas Viļņi” pirms došanās ceļā apstiprināja Siliņš, neslēpjot, ka piedāvājuma saņemšanas brīdī no prieka un pārsteiguma gandrīz paģībis. „Protams, skatoties „1000 jūdzes” un līdzīgus ceļojumus kanālā Discovery, arī es esmu par to sapņojis! Tāpēc prieks un pārsteigums par šādu piedāvājumu bija liels!” neslēpa Siliņš.

Lai arī viņš nav aizrāvies nedz ar svaru zālēm, nedz ekstrēmiem pārgājieniem, par labu fizisko rūdījumu aktieris uzskata kārtīgu darbu vecāku lauku īpašumā Preiļos – atvaļinājuma laikā viņš paguvis savākt sienu gotiņai un zirgam, kā arī palīdzējis citos darbos. „Esmu ieguvis „celtnieku iedegumu” (tas nozīmē – sarkans kā vēzis) un no grūtībām nebaidos!” Šis aktierim būšot tālākais brauciens ārpus Latvijas (līdz šim tāds bijis ceļojums uz Briseli un Parīzi) un ilgākais laiks, ko viņš pavadīs šķirti no ģimenes – divarpus gadus vecā dēliņa Rūdolfa un dzīvesbiedres Sabīnes.

Skarbo apstākļu rosināti, piedzīvojumu meklētāji ekspedīcijā devušies ar īpaši aprīkotu džipu. Tam ir speciālas dubļu riepas un īpašs tērauda bamperis, lai tas savā ceļā varētu gāzt kokus un izbraukt neizbraucamus maršrutus. Savukārt, lai mašīna varētu braukt pa dziļākiem ūdeņiem, gaisa padeve motoram mašīnā notiek caur īpašu uz augšu izvirzītu cauruli. Atšķirībā no citām līdz šim ekspedīcijās izmantotajām mašīnām, džips ir krietni vieglāks, tāpēc tam ir daudz ērtāk pārvietoties pa nestabilu pamatu, piemēram, purvu, dubļiem un smiltīm.

Kasjauns.lv / Foto: publicitātes