Vilsons nespēj uzturēt ģimeni par algu teātrī
Slavenības
2010. gada 19. novembris, 06:22

Vilsons nespēj uzturēt ģimeni par algu teātrī

Jauns.lv

Aktieris Mārtiņš Vilsons ar teātrī nopelnīto nespēj uzturēt savus trīs jaunākos bērnus, kuri aktierim dzimuši laulībā ar ceturto sievu Zani. Šā gada laikā Vilsonam atceltas arī četras galvenās lomas Krievijas mākslas filmās.

„Latvijā ir ļoti maz darba, iedublēju TV3 filmas, bet arī tas nav pastāvīgi. Reizēm noorganizēju sev kādu koncertiņu vai kādu pasākumu, tad kaut ko nopelnu. Kamēr bija darbs televīzijā, varēju rēķināties ar pastāvīgiem ienākumiem, bet tā darba vairs nav. Teātrī vienkārši nevaru ar 400 latu lielu mēnešalgu uzturēt ģimeni. Tas nav iespējams, es to nevaru atļauties. Uzskatu, ka teātrī var strādāt tie, kam nevajag naudu,” skaidro aktieris.

Vilsons ir viens no retajiem latviešu aktieriem, kurš filmējas Krievijā. „Man ir vairāki aģenti, un, līdzko ir jauns piedāvājums, tā braucu uz Maskavu, filmēšanās notiek arī citās valstīs, piemēram, Malaizijā. Parasti pa diviem mēnešiem ir kāds projekts Krievijā. Pēdējā filma, ko Latvijā varēja vērot Krievijas Pirmajā kanālā un kurā arī es esmu redzams, ir „Zoloto skifov”. Vispār es nesekoju līdzi filmām, kurās esmu uzņēmies. Mans darbs ir nevis skatīties, bet darīt visu iespējamo, lai cilvēkiem ir ko skatīties. Ja man Krievijā piedāvātu pastāvīgu darbu, es noteikti pārceltos uz turieni, jo Latvijā man nav ko darīt. Strādājot Krievijā pie kāda projekta, kādu brīdi finansiāli varu izvilkt. Vispār visa mana darbošanās ir bez nodrošinājuma nākotnei. Visu laiku dzīvoju no rokas mutē,” atklāts ir slavenais aktieris.

Vilsonam šis gads nav sevišķi veiksmīgs ar kino lomām. „Tiku četras reizes apstiprināts galvenajām lomām dažādās Krievijas kinofilmās, bet visi projekti mārketinga problēmu dēļ pēdējā brīdī tika atcelti. Bet tas nekas, jo es jau biju pamanīts, novērtēts un akceptēts. Pamatā mani aicina filmēties vērā ņemamās lomās, mazās lomiņās mani neņem. Filmējos filmās, bet ziepenēs neesmu aicināts. Ilgi domātu, vai gribētu iesaistīties 100. sēriju seriālā. Ziepenēm jau ir zemāks līmenis nekā filmām,” par filmēšanos Krievijā stāsta Vilsons.

Vaicājot aktierim, vai Krievijā viņam kā citas valsts pilsonim nav problēmu saņemt honorāru par darbu, Vilsons skaidro: „Ja filmas veidotāji gribēs konkrētu aktieri, viņi to dabūs, nedomājot par nodokļu sistēmu, jo izdomās citu veidu kā norēķināties ar aktieri. Tas jau nav tikai Krievijā, bet visā pasaulē. Vai tad man tagad jāstāsta, kā to dara? Latvijā visi to ļoti labi zina, tikai izliekas par beigtiem,” atklāj Vilsons.

Santa Sergejeva/Foto: Mārtiņš Purviņš