Markus Riva pamostas vientuļš
Slavenības
2010. gada 23. novembris, 06:18

Markus Riva pamostas vientuļš

Jauns.lv

Dziedātājs un modelis Markus Riva jeb Miķelis Ļaksa (24) bauda brīva puiša statusu. Tikai pilnmēness naktīs un rītos, kad pamostas viens savā gultā, viņš aizdomājas par attiecībām.

Jaunais dziedātājs Markus Riva šobrīd ir brīvmākslinieks, kas dzied paša komponētās dziesmas un modes skatēs demonstrē populāru dizaineru tērpus. Aizvadītajā vasarā viņš pat trīs mēnešus pavadījis Ņujorkā, kur noslēdzis sadarbības līgumu uz diviem gadiem ar modeļu aģentūru Models International.

Riva šobrīd dzīvo viens, bez otrās pusītes, jo, tikai baudot brīvību, ar pilnu jaudu viņš var radīt mūziku. Dziedātājam svarīgi pakāpties pa karjeras kāpnēm. „Es kopš bērnības esmu ļoti daudz strādājis un neesmu dīki pavadījis laiku. Jau maziņš esot, skaidri zināju nākotnes mērķus. Kā komponists sāku darboties 12 gadu vecumā. Dziesmas, ko izpildu, rakstu pats. Pašlaik no sākuma līdz beigām veidoju savu otro albumu Songs from NYC. Pēc pirmā albuma izdošanas nebiju maksimāli apmierināts ar rezultātu, tāpēc ar laiku ķēros arī pats pie savu dziesmu producēšanas,” skaidro Markus.

Mūziķis, kura foto reiz bija redzams kādā ārzemju geju žurnālā, atklāj, ka patīkami ir atrasties mājās vienam un rakstīt mūziku. Taču tas nenozīmē, ka viņš nevēlas attiecības. „Nav jau tā, ka man negribas mīļu un tuvu cilvēku sev blakus, taču, lai veidotos normālas attiecības, tajās ir jāiegulda gan laiks, gan spēks. Taču tagad es to nevaru atļauties. Dažreiz aizdomājos arī par ģimeni un bērniem. Daudzi mani paziņas jau 18 gadu vecumā apprecējās, un viņiem ir bērni. Es ar to nesteidzos. Karjera man ir svarīgāka par ģimeni. Reizēm jau uznāk skumjas, ka esmu viens. No rīta pamostos savā gultā un sajūtos vientuļš. Man nav ar ko dalīties sajūtās un nav ar ko pamosties kopā. Arī pilnmēness laikā saasinās šīs pārdomas. Šādos ciešanu brīžos man rodas arī dziesmas. Protams, man ir draugi un vecāki, ar kuriem varu dalīties pārdzīvojumos, bet kaut kā man pietrūkst,” žurnālam Kas Jauns atklāts ir dziedātājs.

Markus nekaunas atzīt, ka ikdienā viņā ir kautrīgs un bikls puisis. Tikai izejot uz skatuves, viņš kļūst cits cilvēks, tāds, ka modes skatēs pat uzdrošinās atkailināties: „Publiskā darbība paģēr, ka man jābūt pašpārliecinātam un bravūrīgam. Pie tā arī strādāju.”

Dziedātājs priecājas, ka viņa radītajai mūzikai nav robežu. Tā kā Markus ir draudzīgās attiecībās ar internetu un modernajām tehnoloģijām, viņa dziesmas var noklausīties cilvēki visā pasaulē. „Man ir rakstījuši atsauksmes ļaudis no Meksikas un Brazīlijas. Negribu jau sevi slavēt, bet manai mūzikai — psihodēliski elektroniskai popmūzikai, ko esmu radījis, — Latvijā nav analogu. Daudziem par mani radies priekšstats, ka es braucu tikai ar kuteri kopā ar skaistām bikini tērptām meitenēm. Tā ir popmūzika, nevis augstā māksla, tāpēc es nebaidos turpināt eksperimentēt.”

Santa Sergejeva, Foto: Mārtiņš Ziders, Uldis Vilks, no Markus Rivas personiskā arhīva