Markus Riva pārstāvēs Latviju starptautiskā dziesmu konkursā
Markus Riva šogad centīsies būt labākais starp Baltijas jūras valstu dziedātājiem.
Slavenības
2016. gada 20. jūlijs, 07:33

Markus Riva pārstāvēs Latviju starptautiskā dziesmu konkursā

Jauns.lv

Dziedātājs Markus Riva jau šīs nedēļas nogalē startēs starptautiskajā dziesmu konkursā Baltic Song Contest 2016, kas notiks 22. un 23. jūlijā Kārlshamnā, Zviedrijā. Šajā konkursā pērn Latviju pārstāvēja antra Stafecka un ieguva ceturto vietu.

Ikgadējais festivāls “Baltic Song Contest” notiek jau kopš 1978. gada, un tajā tiek pārstāvētas valstis, kuras robežojas ar Baltijas jūru. Latvija šajā dziesmu konkursā tiek pārstāvēta kopš 1993. gada, un 1998. gadā uzvarēja grupa “Prāta vētra”, bet 2010. gadā galveno balvu un saņēma un uzvaras laurus plūca Aija Andrejeva, kas tad vēl uzstājās ar skatuves vārdu Aisha.

Baltijas dziesmu konkursā šogad startēs dziedātāji no deviņām Eiropas valstīm. Markus Riva izpildīs divas Zviedrijas žūrijas izvēlētās dziesmas – “Take Me Down” un “I can”. 2015. gadā ar dziesmu “Take Me Down” Markus Riva iekļuva Eirovīzijas dziesmu konkursa Latvijas nacionālās atlases superfinālā, izcīnot otro vietu, savukārt “I can” ir viena no Marka Rivas jaunākajām dziesmām angļu valodā, un ar to viņš piedalījās Eirovīzijas 2016. gada nacionālās atlases konkursā “Supernova 2016”, iekļūstot finālā.

Markus Riva – I Can Kasjauns.lv/Foto: No Izdevniecības Rīgas viļņi arhīva