Miljonārs Krūmiņš pārceļas uz Austrāliju
Slavenības
2011. gada 12. janvāris, 06:41

Miljonārs Krūmiņš pārceļas uz Austrāliju

Jauns.lv

Pazīstamais uzņēmējs Jūlijs Krūmiņš pošas uz Austrāliju. Tur viņš meklēs īpašumu Sidnejas apkaimē, jo Austrālijā iecerējis aizvadīt nākamos trīs līdz piecus gadus.

­

Ziemassvētkus un gadumiju Jūlijs Krūmiņš tradicionāli svinēja kopā ar ģimeni, kas arī, iespējams, pārcelsies uz dzīvi Austrālijā. Jaungadu miljonārs ar tuviniekiem sagaidīja Austrijas kalnos uz slēpēm, bet jau tuvākajā laikā viņš kravās ceļasomas, lai sākotnēji vismaz līdz pavasarim padzīvotu Austrālijā.

Jau vairākus gadus Jūlijs Krūmiņš aukstajos ziemas mēnešos brauc prom no Latvijas uz siltajām zemēm. Pēc aizvadītā gada pieredzes viņš gan apņēmies vairs nekad nebraukt ar kruīza kuģiem. „Nepietika ar to, ka mūs ar draugu noturēja par gejiem, trakākais bija tas, ka tur bija tikai pensionāri! Jaunākā meitene uz kuģa bija 90 gadu veca! Es tomēr vēl jūtos normāls vīrietis,” gardi nosmejas miljonārs.

Šīs ziemas ceļojuma laikā Jūlijs vēlas apskatīt Filipīnas, bet pārējos mēnešus padzīvoties Austrālijā. „Gribu uz vairākiem mēnešiem noīrēt kādu māju Sidnejas apkaimē. Padzīvot, paskatīties, kā ir. Man ļoti patīk Sidnejā. 20 kilometru attālumā no pilsētas ir tādi paši rajoni kā pie mums Baltezers. Gribētu atrast ko līdzīgu, kā man ir šeit, Latvijā. Ja iepatiksies, apsveru domu vispār uz trim, pieciem gadiem pārcelties uz Austrāliju. Tad gan noteikti pirkšu māju ar astoņām deviņām istabām kaut kur okeāna vai ezera krastā, lai varētu laivu turēt. Man patīk ūdens. Braukāt ar jahtu, nirt ar akvalangu. Latvijā diemžēl tas nav iespējams. Jo ūdeņi ir duļķaini un neko nevar redzēt. Bet Austrālijā ir silts, dzidrs ūdens, fantastiski skaista zemūdens pasaule. Tiesa, tāda māja, kāda man patīk, ir samērā dārga, kaut arī tur nekustamo īpašumu cenas ir krietni kritušās. Rēķinu, tie varētu būt kādi trīs līdz četri miljoni ASV dolāru. Varbūt sanāktu pat mazbērnus aizvest uz Austrāliju. Lai pamaina klimatu, paiet turienes skolās, iegūst jaunu pieredzi. Pats gan dzīvošu tur tikai no oktobra līdz aprīlim, vasarās obligāti būšu Latvijā. Tad uz Ziemassvētkiem visi varētu braukt pie vecātēva uz Austrāliju,” plānos dalās Jūlijs Krūmiņš, piebilzdams, ka mūsdienās desmit stundu lidmašīnā — tā neesot nekāda liela problēma.

Inta Mengiša Foto: no izdevniecības „Rīgas vilņi” arhīva

­