Aktieris Andris Bērziņš veseļojas Līgatnē
Slavenības
2011. gada 15. marts, 16:17

Aktieris Andris Bērziņš veseļojas Līgatnē

Jauns.lv

Aktieris Andris Bērziņš (58), kuram februāra beigās izrādes „Marija Stjuarte” laikā kļuva slikti, nu veseļojas Līgatnes rehabilitācijas centrā. Viņam konstatēti asinsrites traucējumi jeb pirmsinsulta stāvoklis.

­

Veselības problēmas Bērziņu piemeklēja 26. februārī, kad izrādes skatītāji bija izbrīnīti un pat sašutuši par aktiera dīvaino uzvedību uz skatuves, izsakot aizdomas, ka Andris Bērziņš bijis reibumā. Dažas dienas vēlāk teātra pārstāvji presei bilda, ka Bērziņam izrādes laikā sākušās medicīniska rakstura problēmas un viņš aizvests uz slimnīcu, tai pašā laikā piebilstot, ka: „Teātris nav izdarījis asins analīzes, neviens teātrī promiles nenosaka.”

Notikušais radīja aizdomas, ka Andris Bērziņš atkal kāpis uz skatuves iereibis, kā tas notika aizvadītā gada 13. decembrī, kad tika atcelts “Marijas Stjuartes” otrais cēliens. Arī toreiz skatītājiem likās, ka aktieris ir reibumā, bet teātra preses sekretāre bilda, ka Bērziņš piedzīvoja psiholoģisku sabrukumu. Vēlāk gan aktieris nenoliedza, ka bija lietojis alkoholu.

Šoreiz gan viss bijis krietni nopietnāk – Andris Bērziņš uz skatuves nekāpa „kunga prātā”, bet gan viņam kļuvis slikti ar veselību. Aktierim mediķi konstatēja asinsrites traucējumus jeb išēmisko lēkmi. Par laimi šis pirmsinsulta stāvoklis ir ārstējams un šobrīd Andris Bērziņš veselību atgūst rehabilitācijas centrā „Līgatne”.

Aktiera meita, Latvijas Nacionālā teātra aktrise Marija Bērziņa portālam kasjauns.lv teic, ka Andris Bērziņš rehabilitācijas centrā uzturēsies vēl vismaz nedēļu. Viņš tur atpūšas un apmeklē visādas procedūras – fiziskās nodarbības, ārstniecisko vingrošanu, zemūdens masāžas, veselības pārbaudes. Viņš arī pat uzslēpojis pa Līgatnes skaisto apkārtni. „Tētim nu jau ir krietni labāk, jo viņam patiešām bija nepieciešama atpūta. Nu svaigs gaiss un miers viņam pieejams pilnībā, lai, cerams, pavisam atveseļotos un atgrieztos uz skatuves,” bilst Marija Bērziņa.

Kasjauns.lv novēl Andrim Bērziņam atveseļoties!

Kasjauns.lv / Foto: Aigars Hibneris, Gunārs Janaitis, no izdevniecības „Rīgas Viļņi” arhīva

­