Fredim arī 50 gadu vecumā fanes dāvā apakšveļu! FOTO
Slavenības

Fredim arī 50 gadu vecumā fanes dāvā apakšveļu! FOTO

Jauns.lv

Ar lustīgu baļļuku 7. oktobra vakarā aizsākušies grupas „Labvēlīgais tips” 19. jubilejas atzīmēšanas koncerti, kas Rīgas Kongresu namu pieskandinās arī sestdien un svētdien.

Fredim arī 50 gadu vecumā fanes dāvā apakšveļu! FO...
Tas, ka koncertos „Labvēlīgā tipa” mūziķi tiek apbērti ar apakšveļu, jau kļuvis par grupas jubilejas atzīmēšanas tradīciju.
Tas, ka koncertos „Labvēlīgā tipa” mūziķi tiek apbērti ar apakšveļu, jau kļuvis par grupas jubilejas atzīmēšanas tradīciju.

Kongresu nama piepildītajās sēdvietās jubilejas svinību atklāšanas koncertā pulcējās dažādu paaudžu klausītāji, sākot no pavisam maziem ķipariem un beidzot ar sirmām kundzītēm. Bija jūtams, ka šis koncerts ir svētki ne tikai pašiem grupas „Labvēlīgais tips” mūziķiem, bet arī viņu uzticamajiem koncertu apmeklētājiem. Jau līdz ar pirmajām dziesmām aizmugurējās rindās sēdošie cēlās kājās un radīja īstu ballītes atmosfēru gan ar aplausiem, gan dejām. Koncerta otrajā daļā jau piecēlušies bija pilnīgi visi zālē esošie – dejas pārņēma visu Kongresu namu gan pirmajā stāvā, gan balkonā, gan starp krēslu rindām, gan ejās.

Visi dziedāja līdzi vecās un labās „Labvēlīgā tipa” dziesmas, un skaļi aplaudēja pēc jauno, īpaši šim koncertam sagatavoto kompozīciju izskanēšanas. Bet ar vētrainām ovācijām tika sveikts kādreizējais „Labvēlīgā tipa” mūziķis Andris Ābelīte, kas īpašā viesa statusā uzstājās kopā ar tenoru „Bonaparti.lv” dalībniekiem Normundu Jakušonoku un Kasparu Tīmani.

„Labvēlīgā tipa” solists Fredis jeb Andris Freidenfelds, kuram vairākos priekšnesumos uz skatuves piebiedrojās deju grupas „Fandango” efektīgās dejotājas, jo īpaši atplauka, kad koncerta laikā viņa virzienā no zāles dāmas sāka sviest savu tikko noģērbto apakšveļu.  Tas, ka koncertos „Labvēlīgā tipa” mūziķi tiek apbērti ar krūšturiem, jau kļuvis par grupas jubilejas atzīmēšanas tradīciju. Fredis līksmoja, un uzstāšanās laikā sadāvātos krūšturus sakāra uz mikrofona statīva. Koncerta apmeklētājas, kas vēlējās atgūt savu veļu, Fredis pēc priekšnesuma laipni aicināja uz skatuves, taču tās dāmas, kas bija gatavas savu apakšveļu atstāt mūziķu kolekcijas papildināšanai, publika sveica ar skaļām ovācijām. Ar mīļuma pilnu smaidu sejā visās ēverģēlībās no savas sēdvietas noraudzījās Freda mīļotā sieviete Agnese Vīksniņa. Deju grupas „Fandango” vadītāja, kuras sarakstītā dziesma „Bilbao” arī pirmoreiz tika iekļauta „Labvēlīgā tipa” repertuārā, cītīgi filmēja koncertu.