Lukašenko: labāk būt diktatoram nekā gejam
Trakā pasaule
2012. gada 4. marts, 19:04

Lukašenko: labāk būt diktatoram nekā gejam

Jauns.lv

Baltkrievijas autoritārais prezidents Aleksandrs Lukašenko svētdien kritizēja Eiropas Savienības (ES) noteiktās sankcijas pret Baltkrieviju cilvēktiesību pārkāpumu dēļ un sacīja, ka viņš labāk izvēlas tikt dēvēts par diktatoru nekā par geju.

Lukašenko savos izteikumos masu slēpošanas pasākumā sacīja, ka Polijas ārlietu ministrs Radoslavs Sikorskis un Vācijas ārlietu ministrs Gido Vestervelle, kuri vada diplomātisko ofensīvu pret viņa valdību, ir autsaideri, kas pelnījuši publisku nicinājumu.

"Viens dzīvo Varšavā, bet otrs - Berlīnē. Runājot par otro, kurš klaigāja par diktatūru .. Kad es to dzirdēju, es pie sevis nodomāju: labāk būt diktatoram, nekā gejam," sacīja Lukašenko.

Lukašenko pērn paziņoja, ka kādas tikšanās laikā pateicis Vestervellem, kurš atklāti atzīst sevi par geju, ka "viņam jādzīvo normāla dzīve". Lukašenko vēlāk atvainojās par šiem izteikumiem, bet piebilda, ka viņam "nepatīk geji".

Jau vēstīts, ka ES ārējās un drošības politikas augstā pārstāve Ketrīna Eštone 28.februāra vakarā paziņoja, ka Eiropas Savienības valstis atsauks uz konsultācijām savus vēstniekus  Baltkrievijā.

Šāds lēmums pieņemts, reaģējot uz  Baltkrievijas lēmumu atsaukt uz konsultācijām pārstāvi ES un vēstnieku Polijā un prasību ES un Polijas vēstniekiem no Minskas atgriezties savās galvaspilsētās, kuru  Baltkrievija pieņēma, reaģējot uz ES sankciju pastiprināšanu pret Minsku.

Eiropas Savienība 28.februārī noteica jaunas sankcijas pret Baltkrieviju, protestējot pret prezidenta Aleksandra Lukašenko režīma represiju turpināšanos. Dalībvalstu par ES lietām atbildīgo ministru sanāksmē Briselē tika nolemts, ka jaunās sankcijas attiecināmas uz 21 augsta ranga amatpersonu, no kurām 19 ir tiesneši, bet divi ir augsta ranga milicijas darbinieki, kas tiek uzskatītas par līdzatbildīgām represijās pret opozīciju.

Kasjauns.lv/BNS/Foto: AFP/LETA