Dzelzītis šaudās pats savās mājās
Lauris Dzelzītis pats savā dzīvoklī bija spiests pašaudīties, uz ko gan neviens kaimiņš neesot reaģējis.
Slavenības
2012. gada 29. novembris, 20:12

Dzelzītis šaudās pats savās mājās

Jauns.lv

Dailes teātra aktieris Lauris Dzelzītis, piedaloties seriālā „Ēnu spēles”, noziedzīgo bokseri atveidoja un šaudījās pats savā dzīvoklī!

Izrādās, ka seriāla „Ēnu spēles” ainas, kurās Dzelzīša varonis cenšas pavedināt, bet pēc tam noslepkavot Ilzes Ķuzules-Skrastiņas tēloto Gabrielu, filmētas aktiera personīgajā dzīvoklī Rīgā. „Vajadzēja vecpuiša mitekli, un tādu arī atrada pie manis,” izvēles vienkāršību pamato aktieris.

Pēc sērijas nofilmēšanas Lauris, sarunājoties ar draugiem, pauda izbrīnu par savas mājas kaimiņiem. Lai nofilmētu skatu, kurā viņa attēlotais bokseris izšauj uz Aināra Ančevska tēloto detektīvu Robertu, filmēšana atkārtota trīs reizes, un arī izšaut aktieris dabūjis tikpat. Liels bijis Dzelzīša pārsteigums, ka neviens kaimiņš par šaudīšanos un sacelto trobeli daudzīvokļu mājā neesot licies ne zinis…

Savukārt seriāla skatītāji, uzzinot, ka filmēšana notikusi Dzelzīša dzīvoklī, ir pārsteigti par ko citu – kas vecpuiša miteklī rūpējas par kārtību, gaumīgo iekārtojumu un perfekti sarullētajiem dvielīšiem vannas istabā? Vai tiešām Lauris dzīvo viens? Vaicāts par to, aktieris smejot apstiprina, ka patiešām joprojām dzīvo viens, un dzīvokļa iekārtojums un izskats esot viņa paša darba rezultāts. „Es neesmu tipiskais vecis, kas dzer alu un skatās hoķi, man pat televizora nav. Labprāt savu laiku veltu dzīvokļa iekārtošanai,” stāsta Lauris.

Atklājas, ka arī skaistā un plašā vannas istaba, kurā Gabriela atrada revolveri, ir viņa paša projektēta un iekārtota. „Vannas istaba ir mana mīļākā vieta mājā. Daudz pūliņu esmu veltījis, lai to izplānotu, dizainētu un sagādātu atbilstošus būvmateriālus,” atklāj Dzelzītis. Viens gan – sarullētie dvielīši gan nepiederot Laurim, bet tos tur nolikuši seriāla rekvizitori. Aktieris piebilst, ka arī ieroci un naudas žūksni zem dvielīšiem viņa dzīvoklī meklēt velti, jo arī tie esot tikai seriāla rekvizīti.

Video: „Ēnu spēles” 9. sērija, kas filmēta arī Laura Dzelzīša dzīvoklī

Vita Zvaigznīte / Foto: publicitātes