Nacionāli noskaņotais Parādnieks galdā liek garneles
Šonedēļ TV šovā „Gandrīz ideālas vakariņas” ceps un šmorēs politiķi.
2012. gada 3. decembris, 19:04

Nacionāli noskaņotais Parādnieks galdā liek garneles

Jauns.lv

TV šovā „Gandrīz ideālas vakariņas” nedēļas garumā būs politiķu viesošanās. Šovakar viesus uzņēma Imants Parādnieks. Pie viņa devās Ingrīda Circene, Dana Reizniece–Ozola, Inese Lībiņa–Egnere un Valērijs Agešins.

Parādnieks ir nacionālās apvienības pārstāvis un iepērkot sastāvdaļas ēdieniem sevišķi vērīgs bija, lai produkti būtu latviešu izcelsmes. Pat foreli viņš brauca pirkt uz Tomes zivjaudzētavu, lai būtu pārliecināts, ka tā ir Latvijā audzēta. Bet zivis tīrīt gan viņš uzticēja tirgus darbiniekam, kamēr pats sapirka Latvijā audzētus dārzeņus.

„Saskaņas Centra” pārstāvis Agešins pirms ierašanās filozofiski komentēja gaidāmo: „Šovakar pie Imanta mājās valdīs vienotība un saskaņa!” Un tā tas arī bija! Politiķi pie galda sapratās pārsteidzoši labi. Ingrīda Circene pat palīdzēja traukus nomazgāt, kamēr Parādnieks lika uz šķīvjiem pamatēdienu. Tā ka neformālā gaisotnē patiešām valdīja lieliska saskaņa politiķu starpā.

Viesi, lasot ēdienkarti, prātoja, kāpēc Parādnieks nav tik patriotisks ēdienu izvēlē, jo arī vairākas ēdienu sastāvdaļas varēja aizstāt ar Latvijas produktu - aizjūras sieru, garneles. Taču namatēvs norādīja, ka ēdieni ir pat ļoti latviski, jo ne tikai kartupeļi ar cūkas šņukuru un štovētiem kāpostiem liecina par latviskumu, bet arī viņa pasniegtie – forele ar rīsiem, tartars.

Parādnieks politiskos konkurentus ieveda bērnības atmiņās - katrs savu bērnības bildi salīdzināja ar tagadējām sajūtām, radoši parādot savu otru pusi.

Parādnieks par vakaru saņēma 37 punktus.

TV3 šovs „Gandrīz ideālas vakariņas”. Ciemos pie Imanta Parādnieka


Kasjauns.lv/ Foto: Publicitātes, ekrānuzņēmums, no izdevniecības „Rīgas Viļņi” arhīva