Resnīšu naktskluba direktore notievē un kļūst par izstumto tušņu vidū. FOTO
Atbrīvojoties no 100 kilogramiem viņa zaudējusi vairākus draugus un arī pielūgsmi no vīriešu puses. Privātajā dzīvē tomēr neveicoties...
Trakā pasaule
2013. gada 3. aprīlis, 15:03

Resnīšu naktskluba direktore notievē un kļūst par izstumto tušņu vidū. FOTO

Jauns.lv

Viņa nodibināja klubu cilvēkiem ar sevišķi kuplām formām un šādu aprišu cienītājiem. Iestādes direktore pati svēra 158 kilogramus, taču tad "nometa" 100 kg un starp sava kluba viešņām nu izskatās pat ēteriska. Tomēr viss nebūt nav tik rožaini...

Šobrīd 49 gadus vecā Šadoja Greja 1997. gadā Losandželosā nodibināja pirmo naktsklubu resniem cilvēkiem un tiem, kam korpulentas formas ir fetišs. Tobrīd tas bija pirmais šāda veida klubs pasaulē un ātri guva atzinību – par klientu trūkumu uzņēmums nudien nevarēja sūdzēties. Īsā laikā šāda profila klubi kļuva ārkārtīgi populāri, taču slavas ziņā Grejas klubs bija līderis.

Šadoja no bērnības bijis apaļīgs cilvēks, un doma par tusnīšu izklaides vietas dibināšanu viņai radās tad, kad pati svēra jau 158 kilogramus. „Es vienmēr esmu patikusi cilvēkiem savas jautrās un labsirdīgās dabas dēļ, tomēr nevarētu teikt, ka galīgi necietu no diskriminācijas,” viņa atceras. Privātajā dzīvē iepazīties tomēr bijis grūti, tāpēc viņa radīja klubu „Curves”, kur visi jutās kā savējie: apaļumu cienītājiem bija liela izvēle, un sievietes varēja izklaidēties nekompleksojot par savu vizuālo tēlu.

Par vīriešu uzmanības trūkumu Šadoja nekad nav sūdzējusies, tomēr klubs bija vieta, kur viņa un citas liela izmēra dāmas varēja justies dievinātas. „Es biju laimīga un mīlēta,” viņa atceras. Šadojas gadījumā tik brangs svars gan nav tikai ģenētika, - viņa uzņēma vismaz 5000 kaloriju dienā, visvairāk ēdot neveselīgu ēdienu: divpadsmit virtuļi un McDonalds maltītes bija sievietes ikdienas ēdienkarte.

Taču tad veselības pārbaudes uzrādīja, ka lielais svars viņai var būt ļoti bīstams. Pēc tam, kad Šadoja laida pasaulē bērnu, viņas fiziskā kondīcija pasliktinājās Piemēram, viņa vairs lāgā nespēja pārlikt kāju pār kāju, un mediķi teica, ka ar laiku var draudēt paralīze lielā svara dēļ. „Emocionālā plānā es biju mierā ar savu svaru, arī privātajā dzīvē klājās lieliski, taču fiziski vesela nejutos. Man uzradās astma un arī sāpes ceļgalos,” par tukla auguma mīnusiem stāsta uzņēmēja.

Pirms septiņiem gadiem Šadoja parakstījās kuņģa samazināšanas operācijai. Operācija bija veiksmīga, un svars sāka kristies – vispirms strauji, tad palēnāk, un visbeidzot atkal strauji. Rezultātā sieviete no 158 kilogramiem notievēja līdz 57 kilogramiem.

Taču tad sākās bēdīgi laiki. Slaidā auguma dēļ viņa vairs nespēja reprezentēt savu naktsklubu. Viņa arīdzan saskārusies ar to, ka vīrieši, kuriem agrāk viņa interesēja, nu savu interesi zaudējuši. Kluba pastāvīgo apmeklētāju sabiedrība radījuši Šadojā sajūtu, it kā viņa būtu tos nodevusi. „Viņi šķietami nespēj piedot, ka neesmu vairs resna, neesmu viena no viņiem”.

Kluba direktore nenoliedz, ka jūtas kā izstumtā. Turklāt kopš operācijas Šadoja dzīvo absolūtā celibātā, un zaudējusi daudz draugu. „Ja nebūtu to veselības problēmu, es šādu operāciju nekad nebūtu gribējusi veikt,” viņa atzīst. Tagad, būdama slaida, Šadoja ir vesela, arī viņas uzturs ir diētisks. „Lai gan esmu tieva, es joprojām esmu „par” kuplām sievietēm,” saka dāma, kura jau vairākus gadus sver 57 kilogramus un labprāt pozē savā klubā kopā ar miesās brangajām klientēm un dejotājām.


Kasjauns.lv, Foto: Bulls Press

Tēmas