Latvija tomēr neiekļūst Eirovīzijas finālā. Lai arī „PeR” Malmē uzstājās lieliski, tas nepalīdzēja
Grupas „PeR” puiši darīja visu ko spēja, bet atkal Eiropa mūs nesaprata – Latvija Eirovīzijas finālā neiekļuva.
Slavenības
2013. gada 17. maijs, 00:02

Latvija tomēr neiekļūst Eirovīzijas finālā. Lai arī „PeR” Malmē uzstājās lieliski, tas nepalīdzēja

Jauns.lv

Grupa „PeR”, kas ar dziesmu „Here we go” pārstāvēja Latviju 58. starptautiskajā dziesmu konkursā Eirovīzijā, ceturtdienas vēlā vakarā bija vieni no 2. pusfināla dalībniekiem, kas tomēr neiekļuva finālā.

Ceturtdienas vakarā Zviedrijas pilsētā Malmē notika Eirovīzijas dziesmu konkursa otrais pusfināls, kurā kā pirmā startēja grupa „PeR” no Latvijas. Atraktīvie puiši ar dziesmu „Here we go” tomēr nespēja pārliecināt skatītājus un žūriju, un netika iebalsoti finālā, kur Latvija nav startējusi četrus gadus pēc kārtas.

No otrā pusfināla lielajā finālā iekļuva Gruzija, Malta, Armēnija, Grieķija, Norvēģija, Azerbaidžāna, Ungārija, Rumānija, Islande un Somija, bet cīņu par uzvaru 2013. gada Eirovīzijā bez Latvijas vairs neturpinās Albānija. Bulgārija, Sanmarīno, Maķedonija, Izraēla un Šveice.

Eirovīzijas fināls notiks sestdien, 18. maijā pulksten 22.00 pēc Latvija laika. Atgādinām, ka no pirmā pusfināla tajā iekļuva Moldova, Īrija, Baltkrievija, Dānija, Krievija, Beļģija, Ukraina, Nīderlande, mūsu Baltijas valstu kaimiņi – Lietuva un Igaunija, kā arī vēl finālistiem pievienosies tā saucamais „Lielais piecinieks” – EBU dibinātāji Francija, Itālija, Vācija, Spānija, Lielbritānija -, kā arī konkursa rīkotājvalsts Zviedrija.

Pavisam Eirovīzijā šogad piedalījās 39 valstis.

Tā "PeR" uzstājās "Eirovīzijā 2013"


Kasjauns.lv/Foto: Sander Hesterman (EBU)