"Es nevaru pat pasmaidīt!" Plastikas ķirurgi izkropļojuši modeles seju. FOTO
„Tagad, kad skatos fotogrāfijas ar sevi 17 gadu vecumā, es nesaprotu, kāpēc sev nepatiku. Tik skaista meitene biju! Uzskatu, ka daļa vainas jāuzņemas arī ārstiem, kuri ļāva man iet arvien tālāk un tālāk,” saka bijusī modele.
Trakā pasaule
2013. gada 20. maijs, 14:14

"Es nevaru pat pasmaidīt!" Plastikas ķirurgi izkropļojuši modeles seju. FOTO

Jauns.lv

"Tas ir briesmīgi – es nespēju pat uzsmaidīt savam mazulītim! Seja ir izkropļota, un to paveica ārsti. Mans izskats ir postaža," britu medijam „The Sun” sūdzas 34 gadus vecā modele Alīsija Duvāla.

34 gadus vecā Duvāla slavas zenītā gozējās šī gadsimta sākumā. Tagad viņa karjeru nomainījusi pret rimtu ģimenes dzīvi – pirms gada pasaulē nāca Alīsijas otrais bērns, meitiņa Papaija. Viņai ir arī 19 gadus veca meita Džordžija, kura sievietei dzima vēl pirms karjeras sākuma jeb 15 gadu vecumā.

Norietējusī zvaigzne britu medijam „The Sun” satriekta stāsta par veiktajām operācijām, ar kurām viņa cerēja paildzināt jaunību un iegūt daiļāku vaigu. Tagad šie vaigi burtiskā nozīmē ir uzblīduši, nevis jaunavīgi. Arī Alīsijas ausis ir nogrieztas un „pārceltas” tālāk, un deguns ticis salauzts.

Kopumā Alīsija Duvāla veikusi 350 ķirurģiskas manipulācija pie plastikas speciālistiem. Un tikai tagad viņa atzīst, ka nožēlo visu, ko ar sevi darījusi. „Lūzuma punkts bija otrā bērna piedzimšana. Es skatījos uz maziņo un nespēju viņai uzsmaidīt – tik stinga bija mana seja,” gadu vecos notikumus atceras Duvālas kundze. „Iedomājieties, māte tur rokās savu bērniņu un nevar viņam mīļi pasmaidīt pretī!”

Pagājušajā nedēļā viņa devās uz, kā pati saka, „fināla operāciju”. Ārstu uzdevums bija kaut kādā veidā atdzīvināt viņas akmenscieto mīmiku, izņemot laukā sejā ievietotos implantus. To darot, tika lauzts viņas žoklis un deguns, un arī nogrieztas ausis, lai dotu vietu ādai, kura savukārt tika pievilkta un savilkta skalpa daļā.

„Faktiski var uzskatīt, ka savus jaunības gadus esmu pazaudējusi tieši plastisko operāciju dēļ. Tās man izmaksājušas vairāk kā vienu miljonu, bet desmit gadu garumā es izskatījos paralizēta kā tāds insulta upuris,” viņa saka. Viss, kas no operācijām beigu galā iznācis, nav bijis tas, ko dakteri solījuši. Piemēram, ieliekot žokļa implantu, viņi sacījuši, ka dzeršanas un ēšanas funkcijas netikšot traucētas, bet realitāte bija skarba: lai padzertos, Alīsija bija spiesta lietot salmiņu.

Tiesa, ne visi ārsti dievojušies, ka rezultāts būs labs. Bija daži, kuri centās atrunāt modeli no ķirurģiskām manipulācijām. „Taču tas nedarbojās. Es tik ļoti gribēju būt perfekta, smuka kā Bārbija, un tas mani padarīja aklu un nedzirdīgu pret patiesību,” apsēstības tumšās puses raksturo modele.

Kā viss sācies? 17 gadu vecumā meitene konstatēja, ka viens viņas kājas pirksts ir pārāk garš. Alīsija vēlējās, lai viņas pēdas sandalēs izskatās burvīgi, tāpēc devās pirkstu saīsināt. Tā bija veiksmīga operācija, un tā aizsāka visu 350 operāciju sēriju. Tad viņai sakārojās lielāka sēžamvieta, izteiksmīgāki vaigu kauli, taisnāks deguns, lielākas lūpas un, pats par sevi saprotams, arī krūtis.

„Tagad, kad skatos fotogrāfijas ar sevi 17 gadu vecumā, es nesaprotu, kāpēc sev nepatiku. Tik skaista meitene biju! Uzskatu, ka daļa vainas jāuzņemas arī ārstiem, kuri ļāva man iet arvien tālāk un tālāk. Un gribu arī pateikt, lai mammas savām pusaugu meitām neļauj sevi griezt un it kā uzlabot,” šī brīža saprātu demonstrē Duvāla.

Toreiz, savos nedaudz pāri 20, viņa satikās ar vairākām slavenībām, tostarp Mikiju Rurku un Maiku Haknelu. Viņa pat lepojas, ka pārgulējusi arī ar Saimonu Kouvelu. Pirms padsmit gadiem Duvāla bija slavena ar savām FF izmēra krūtīm. Pašai par sevi sievietei bija A izmēra krūšu rota. Vēlāk Duvāla uzmanību no vīriešu puses vairs nebaudīja, un arī tagad tās neesot.

„Kad paskatos spogulī, es nespēju iedomāties, ka kāds mani varētu gribēt skūpstīt,” skarbo realitāti stāsta bijusī modele.


Kasjauns.lv, Foto: Bulls Press, ekrānuzņēmums no thesun.co.uk