"UgunsGrēka" Ieviņas atveidotāja Inga Tropa māk šaut ar automātu
Slavenības
2013. gada 19. oktobris, 04:38

"UgunsGrēka" Ieviņas atveidotāja Inga Tropa māk šaut ar automātu

Jauns.lv

Seriāla „UgunsGrēks” galvenās lomas Ieviņas atveidotāja aktrise un režisore Inga Tropa (28) atzīst, ka jaunībā pavisam nopietni apsvērusi domu kļūt par kara reportieri pasaules karstākajos punktos.

Inga Tropa seriālā „UgunsGrēks” parādījās ar avārijā sasitu seju. Tagad viņa ir aktrise un režisore, bet jaunībā visai nopietni gribēja kļūt par žurnālisti karadarbības pārņemtajās zonās.

Inga Tropa seriālā ienāca šoruden, bet pirms Ieviņas lomas viņa bija pazīstama  kā aktrise Jaunais Rīgas teātrī, Ģertrūdes ielas teātrī un „Dirty Deal Teatro”, un arī kā vairāku izrāžu režisore. Šobrīd paralēli darbam seriālā un četrgadīgā dēliņa Mihela audzināšanai viņa arī veido jaunu bērnu izrādi pēc J. Jaunsudrabiņa „Baltās grāmatas” motīviem.

Interesanti, ka jaunībā Inga Tropa nepavisam nedomājusi dzīvi saistīt ar teātri un režiju. Viņa dzimusi Murmankas apgabalā Krievijā, jo viņas tēvs bija armijas cilvēks. „Mani vecāki ir vistīrākie latvieši. Mans tētis Murmanskā dienēja apmēram divpadsmit gadus un vienā no atvaļinājumiem Latvijā satika manu mammu, apprecējās, un mamma aizbrauca tētim līdzi,” žurnālam „Rīgas Viļņi” atklāj Inga, kura kopā ar vecākiem atgriezās Latvijā, kad viņai bija divi gadi.

Inga atceras, ka bērnībā tētis centies bērnus iesaistīt visādās fiziskās aktivitātēs un viņai ar māsu pat nācies piepumpēties. Turklāt Inga neslēpj, ka pāris reizes mācījusies šaut ar automātu un viņai izdevies pašaudīties arī pa pudelēm. Un, iespējams, iespaidoties no tēva militārās karjeras, viņa gribēja kļūt par kara darbības zonu žurnālisti. „Diezgan mērķtiecīgi uz to gāju. Bet, kad noskatījos izrādi Jaunajā Rīgas teātrī, tā viss… Teātris mani apbūra...,” atklāj Inga Tropa, kura beigusi režijas kursu pie Māras Ķimeles un apguvusi arī aktiermeistarību.

Inga Tropa seriālā un dzīvē

gallery icon
7


Kasjauns.lv/Foto: Rojs Maizītis, publicitātes, no Ingas Tropas privātā arhīva