Hakeri uzlauž Skype kontu Twitter vietnē
Protams, nav patīkami, ka kāds izvandījis tavu apakšbikšu atvilktni, taču vidējam zemes iedzīvotājam īpaši nebūtu nekas slēpjams. Savukārt ģimenes sānsoļi valdību, visticamāk, neinteresē.
Auto un tehnoloģijas
2014. gada 6. janvāris, 15:29

Hakeri uzlauž Skype kontu Twitter vietnē

Jauns.lv

Skype konts Twitter vietnē jau pats par sevi šķiet kaut kas analogs BMW reklāmai Audi mājas lapā. Tad nu arī notika tas, kas notika.

Ne īpaši jautri gads sācies interneta saziņas un komunikācijas monstram Skype. Lai gan pats Skype savu īpašnieku veidolā pamanījies izlielīties par pastiprināto drošības līmeni un aicinājis savus lietotājus nebaidīties no privātuma piesmiešanas. Tomēr šoreiz cietis pats Skype.

Anonīma hakeru grupa ar skanīgu nosaukumu Syrian Electronic Army uzlauzusi Skype kontu Twitter vietnē un ievietojusi tur dažus ziņojumus. Viens no tiem aicinājis nelietot Microsoft e-pasta klientus Hotmail un Outlook, uzsverot, ka šīs programmas izpiego jūsu kontus un ziņas nodod valdībai. Ziņojumā arī teikts, ka vairāk informācijas vēl sekos.

Šādu hakeru ziņojumu varēja izlasīt vairāk nekā trīs miljoni Skype profila sekotāju. Turklāt, ziņojums ticis retvītots vairāk kā 8000 reižu. Syrian Electronic Army izvietotais paziņojums bijis redzams apmēram divas stundas, kamēr Skype speciālisti atguvuši piekļuvi savam Twitter kontam un novākuši apkaunojošo ierakstu.

Portālam The Verge izdevies sazināties ar Skype runasvīriem, kas atbildējuši, ka baumas par kiberuzbrukumiem ir patiesas, taču uzņēmuma speciālisti operatīvi novērsuši visas problēmas, atguvuši kontroli pār saviem kontiem sociālajos tīklos un piebilduši, ka visu klientu dati palikuši slepenībā un drošībā.

Kasjauns.lv, Foto: AFP/LETA, ekrānuzņēmums no Twitter