Bizness un ekonomika
2014. gada 25. marts, 03:29

Notiks konference par transportu starp Ķīnu un Eiropas Savienību

Jauns.lv

Šī gada 3.jūnijā un 4.jūnijā Ārlietu ministrija (ĀM) sadarbībā ar Satiksmes ministriju (SM) organizēs augsta līmeņa transporta konferenci, kurā uzmanība tiks pievērsta transporta savienojumiem ar Ķīnu, pastāstīja ĀM vēstnieks-preses sekretārs Kārlis Eihenbaums.

Satiksmes ministrs Anrijs Matīss (V) ir izteicies, ka Ķīnas kravu transportēšana uz Eiropu pa tranzīta koridoru caur Latviju, visticamāk, ir mēnešu, nevis gadu jautājums.

Eihenbaums piekrīt, ka Ķīnas kravu transportēšana uz Eiropu pa tranzīta koridoru caur Latviju ir viens no aktuālākajiem Latvijas un Ķīnas divpusējo attiecību jautājumiem. "Tas tika apspriests arī Latvijas un Ķīnas Apvienotās komitejas sēdes laikā 14.februārī. Ķīnas kompānijām ir interese par Latvijas tranzīta koridoru, taču par praktisku kravu virzību jāvienojas uzņēmējiem," pauda Eihenbaums.

Viņš apliecināja, ka ĀM seko līdzi aktualitātēm tranzīta nozarē un īsteno dažādus Latvijas tranzīta nozares popularizēšanas pasākumus vēstniecībās. "3.jūnijā un 4.jūnijā ĀM sadarbībā ar SM organizēs augsta līmeņa transporta konferenci, kurā uzmanība tiks pievērsta tieši transporta savienojumiem ar Ķīnu. Pasākums organizēts, balstoties uz Ķīnas-Centrāleiropas un Austrumeiropas valsts sadarbības programmu. Sagaidām augsta līmeņa delegāciju no Ķīnas puses, kā arī Ķīnas transporta kompānijām," pastāstīja Eihenbaums.

LETA jau ziņoja, ka uzņēmuma "Latvijas Dzelzceļš" (LDz) prezidents Uģis Magonis skaidrojis, ka Ķīnai ir sniegts vienots piedāvājumus, kuru var piedāvāt Latvija. Viņš norādīja, ka Ķīnas uzņēmēji ir labi informēti par Latvijas iestrādnēm un ķīniešiem par tām ir interese. Viņš gan bija atturīgs prognozēs, kad Ķīnas preces lielākos daudzumos varētu sākt transportēt caur Latviju, vien atzina, ka pēc pāris mēnešiem skaidrība būšot daudz lielāka.


LETA