Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Eksperiments: vai Latvijā vajadzīgi ceļu satiksmes noteikumi? VIDEO
Ievērojot ceļu satiksmes noteikumus uz Salu tilta, šķiet, ka stāvi ceļa malā vai pat brauc atmuguriski. Tevi apdzen pat pasažieru autobusi.
Auto un tehnoloģijas

Eksperiments: vai Latvijā vajadzīgi ceļu satiksmes noteikumi? VIDEO

Jauns.lv

Rīga, Salu tilts. Gluži parasta aprīļa diena un gluži parasts automobilis, kas šķērso tiltu ar maksimālo atļauto ātrumu. Un, šķiet, dara to viens pats.

Likumi, noteikumi, ierobežojumi, aizliegumi. Tas, protams, ir labi un vajadzīgi. Taču, ja neļauj bērnam ēst konfektes, tad jābūt drošam, ka viņš to nedarīs nevienam neredzot vai pie gādīgās vecmāmiņas. Citādāk aizliegumam nav jēgas. Ar ceļu satiksmes noteikumiem ir tieši tāpat – kāda jēga no ātruma ierobežojošām zīmēm, ja neviens tās nav ievērojis, neievēro un, pašlaik viss liecina, ka arī neievēros.

Viena lieta ir autovadītāji, kas neizprotamā kārtā traucas pa izdangāto tiltu, mēģinādami viens otram kaut ko pierādīt. Visi pierādījumi redzami abos tilta galos, kur vairāk un mazāk steidzīgie braucēji satiekas jau pie pirmā luksofora. Taču neizprotama ir ceļa zīmju uzstādītāju nostāja. Cik zināms, katra zīme maksā ne mazums naudas! Un kāpēc izdot naudu par to, kam visi gluži vienkārši uzspļauj?

Kādu dienu Autodroms.lv ekipāža devās eksperimenta braucienā, lai pārliecinātos, kādas ir izjūtas Latvijā, ievērojot ceļu satiksmes noteikumus. Secinājums? Izturēt var, bet ne ilgi! Un visu laiku tirda jautājums – kāpēc? Kāpēc, ja neviens cits to nedara un, vēl jo vairāk, ja par to nekā nav.

video: Rīga, Salu tilts

Kasjauns.lv/ Foto: ekrānuzņēmums no video