Bizness un ekonomika
2014. gada 24. augusts, 22:57

"Aeroflot"' plāno jaunu zemo cenu aviokompāniju "Dobroļot" vietā

Jauns.lv

Krievijas nacionālā lidsabiedrība "Aeroflot" plāno izveidot jaunu zemo cenu aviokompāniju lidsabiedrības "Dobroļot" vietā, kas bija spiesta pārtraukt darbību Eiropas Savienības (ES) sankciju dēļ, svētdien paziņoja "Aeroflot" ģenerāldirektors Vitālijs Saveļjevs.

"Tā būs jauna kompānija. Mēs pašlaik izstrādājam šādu scenāriju," sacīja Saveļjevs ikgadējā jauniešu forumā pie Seļigera ezera Tveras apgabalā, kuru organizē Krievijas Federālā jauniešu lietu aģentūra.

"Es pieņemu, ka mēs varēsim sākt lidojumus 27.oktobrī," teica Saveļjevs.

"Tas būs viss jauns, būs jauns sertifikāts," viņš paskaidroja.

Saveļjevs uzsvēra, ka "Dobroļot" pusotrā darbības mēnesī pierādījusi savu rentabilitāti.

"Mēs pusotrā mēnesī izjutām zemo cenu aviokompānijas rentabilitāti. Tāpēc pie projekta gribam atgriezties," sacīja "Aeroflot" vadītājs.

Viņš pastāstīja, ka jaunajai aviokompānijai būs tāds pats maršrutu tīkls kā "Dobroļot", un plānots, ka līdz gada beigām tās flotē būs četras lidmašīnas "Boeing 737".

"Eiropai ir jādod otra iespēja," piebilda Saveļjevs.

Jau ziņots, ka "Aeroflot" zemo cenu lidsabiedrība "Dobroļot", kas sāka reisus 10.jūnijā, 4.augustā bija bija spiesta pārtraukt lidojoumus, jo Eiropas aviolīzinga kompānijas lauza līgumus par lidmašīnu iznomāšanu šai lidsabiedrībai. ES noteica sankcijas pret "Dobroļot", jo tā lidoja uz Krievijas anektēto Ukrainas Krimas pussalu.

Aeroflot" pieder" 100% "Dobroļot" akciju, savukārt "Aeroflot" akciju kontrolpakete pieder Krievijas valstij.

BNS