Bizness un ekonomika
2014. gada 11. decembris, 12:41

Cūku kājas, astes un ausis "Kurzemes gaļsaimnieks" sūta uz Ķīnu. VIDEO

Jauns.lv

Apmēram 100 tonnu cūku kājas, astes un ausis ik mēnesi no Priekules novadā strādājošā uzņēmuma „Kurzemes gaļsaimnieks” tiek sūtītas uz Ķīnu. Cūkgaļas „pārpalikumi”, kas latviešu ēdienkartē nav iecienīti, lielajā Ķīnā tiek uzskatīti par īpaši gardām delikatesēm.

Virgas pagasta centrā Paplakā strādājošais „Kurzemes gaļsaimnieks” ir viens no lielākajiem pārtikas pārstrādes uzņēmumiem Latvijā ar vietējo kapitālu. Pēdējo četru gadu laikā uzņēmums savā attīstītībā un modernizācijā investējis 10 miljonus eiro un tagad iekaro aizvien jaunus tirgus. Ik dienu „Kurzemes gaļsaimnieks” saražo 15 tonnas gaļas izstrādājumu un 90 tonnas svaigas gaļas gan no Latvijā, gan arī Lietuvā un Igaunijā iepirktajām cūkām un liellopiem.

„Kurzemes gaļsaimnieka” produkciju var nopirkt ne tikai Latvijā, bet arī desmit citās Eiropas valstīs. Šogad gaļsaimnieki bija iecerējuši ieiet arī Krievijas tirgū, bet ieviesto sankciju dēļ tas nav izdevies. Toties ir atrasts jauns tirgus – Ķīna. „Kurzemes gaļsaimnieka” valdes locekle Kitija Rosvalde – Bērziņa Aizputes televīzijai stāsta, ka uzņēmums krāj un ik mēnesi uz tālo austrumzemi nosūta 100 tonnas cūku kājas, astes un ausis. Cūku subprodukti, kas mūsu virtuvē nav īpaši iecienīti, Ķīnā skaitās īpaši izsmalcināta delikatese. Sīkāk par „Kurzemes gaļsaimnieka” darbu skatieties Aizputes televīzijas videosižetā.

„Kurzemes gaļsaimnieks” iekaro Ķīnas tirgu (Aizputes televīzija)
Kasjauns.lv/Foto: ekrānuzņēmums no video

Tēmas