Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Latvijas Universitāte samazina cenu un jau ceturto reizi mēģina notirgot nekustamo īpašumu Rīgā
foto: Latvijas Universitāte
Lēmums par īpašuma atsavināšanu pieņemts, jo tas neesot praktiski izmantojams LU pamatdarbības nodrošināšanai.
Bizness un ekonomika

Latvijas Universitāte samazina cenu un jau ceturto reizi mēģina notirgot nekustamo īpašumu Rīgā

Biznesa nodaļa

Jauns.lv / LETA

Latvijas Universitāte (LU) piektdien, 11. oktobrī, plkst.13.00 jau ceturto reizi izsolē izliks nekustamo īpašumu Rīgā, samazinot izsoles sākuma cenu par 385 059 eiro, ziņo "Latvijas Vēstnesis".

Izsolē tiks izlikts nekustamais īpašums Salamandras ielā 1, Meiju ielā 2A un Meiju ielā 2B, Juglā, kas sastāv no zemes vienības ar kopējo platību 176 726 kvadrātmetri un dzīvojamās ēkas. Industriālā teritorija tiek izīrēta un iznomāta. Īpašums pieder komersantam SIA "Latvijas Universitātes Nekustamo īpašumu aģentūra" (LUNIA), ar kuru LU noslēgusi pārvaldīšanas līgumu. Atbilstoši tam, LU var izīrēt un iznomāt ēkas, kā arī gūt peļņu no šīs saimnieciskās darbības.

Lēmums par īpašuma atsavināšanu pieņemts, jo tas neesot praktiski izmantojams LU pamatdarbības nodrošināšanai. Tāpat tajā nepieciešami būtiski ieguldījumi, norādīja augstskola. Lēmumus attiecībā uz īpašumu pieņem LUNIA dalībnieki - LU fonds un LU.

Iepriekšējās trīs izsoles noslēgušās bez rezultāta, jo neviens pretendents nevēlējās iegādāties īpašumu par noteikto cenu. Pirmā īpašuma izsole norisinājās jau 2021.gadā. Toreiz izsoles sākuma cena tika noteikta 2,15 miljoni eiro. Nākamajā izsolē sākuma cena tika samazināta līdz 1 925 284 eiro, bet trešajā izsolē to samazināja vēl par 385 054 eiro.

Ceturtās izsoles sākuma cena būs 1 155 170,40 eiro, un tā notiks elektronisko izsoļu vietnē izsoles.ta.gov.lv. Lēmumu, vai izsolē iegūtie finanšu līdzekļi tiks ieguldīti LU Akadēmiskā centra Torņakalnā attīstīšanai, pieņems LUNIA ietvaros, norādīja augstskolā. Izsoles norisināsies līdz 31.oktobrim plkst. 23.59, izsoles noslēgums gaidāms 11.novembrī plkst.13.