Ventspilī gandrīz kā Dubaijā. Pašvaldības policijai iepirkti dārgi limuzīni. FOTO. VIDEO
Ventspils Pašvaldības policijas vajadzībām iepirkti divi dārgi "Volkswagen Phaeton" limuzīni.
Auto un tehnoloģijas
2015. gada 21. janvāris, 11:30

Ventspilī gandrīz kā Dubaijā. Pašvaldības policijai iepirkti dārgi limuzīni. FOTO. VIDEO

Jauns.lv

(Papildināta 13:33) Ventspils Pašvaldības policijas vajadzībām iepirkti divi dārgi "Volkswagen Phaeton" limuzīni, vēsta portāls "Pietiek.com". Dārgākais no tiem izmaksājis 73 000 eiro.

Kasjauns.lv jau iepriekš rakstīja, ka iepriekš ar īpaši ekskluzīviem policijas auto izcēlās naudīgā Apvienoto Arābu Emirātu pilsēta Dubaija, kur likuma sargiem pienākumu veikšanai uzticēti vieni no pasaules dārgākajiem auto: "Ferrari FF", "Lamborghini Aventador", "Koenigsegg one:1" un citi. Dārgi policijas auto nav sveši arī Rīgas pašvaldības policijai, kuri savām vajadzībām savulaik bija iegādājušies "Lincoln Navigator". Tagad savu soli spērusi arī Ventspils.

Jāpiebilst, ka decembra vidū tiesa atļāva Ventspils mēram Aivaram Lembergam, kurš apsūdzēts noziedzīgos nodarījumos, Ziemassvētkus svinēt ārzemēs - Lembergam atļāva izbraukt uz Dubaiju, kur viņš vēlējās nosvinēt Ziemassvētkus.

Ventspils Pašvaldības policijas priekšnieks Jānis Arājs portālam skaidrojis, ka ar auto brauc ne tikai policisti. "Pašvaldība nevar atļauties tā turēt mašīnu - reprezentācijas vai stabilu, drošu mašīnu -, kuru izmanto tikai viens cilvēks. Tāpēc šīs mašīnas izmanto Pašvaldības policija ar plašu uzdevumu loku gan darbā, gan prezentācijas nolūkos, gan tālos braucienos uz Rīgu, Jelgavu, Jēkabpili, kur nu ir jābrauc. Līdz ar to tā ir transporta līdzeklis, ar kuru pārvietoties," skaidrojis Arājs.

Viņš arī pauda izbrīnu par to, ka minētie auto ir limuzīni: "Es neteiktu. VW vai tad limuzīns skaitās? Tā ir tautas klases mašīna. "Audi" varētu būt limuzīns, "Porsche" varētu būt limuzīns, "Lexus". Tur ir kaut kādi logu pacēlāji… Limuzīns ir balts, milzīgs. Ko jūs, limuzīns!"

Policisti ar šīm automašīnām patrulēt ielās nedodas. Tās tiek izmantotas dokumentu vešanai, cilvēku vešanai uz tikšanos, uz reprezentācijām, uz Ministru kabinetu, uz ministrijām. Rīkojums, kur auto nosūtīt, nākot no domes vadības.

Kā skaidroja Arājs, tas esot autotransports, kuru izmanto faktiski dome. "Domei ir daudz izpilddirektora vietnieku, izpilddirektors, domes priekšsēdētāja vietnieki, jebkurš var jebkurā brīdī šīs mašīnas izmantot. Domei jau šādu mašīnu nav. Domei pašai tādu mašīnu nav," portālam skaidroja Pašvaldības policijas priekšnieks.

Volkswagen Phaeton 2015 - video:

Pasaulē ātrākās policijas mašīnas ir Dubaijā - video:

Kasjauns.lv, LETA/Foto: AFP/LETA, ekrānuzņēmums no video