Šogad "flydubai" tomēr nesāks lidojumus starp Viļņu un Dubaiju
foto: IMAGO/Steinsiek.ch
"flyDubai" lidmašīna
Tūrisms
2024. gada 6. augustā, 17:33

Šogad "flydubai" tomēr nesāks lidojumus starp Viļņu un Dubaiju

Biznesa nodaļa

Jauns.lv/LETA

Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) aviokompānija "flydubai" atteikusies no plāniem oktobrī sākt pasažieru pārvadājumus starp Lietuvas galvaspilsētu Viļņu un AAE populārāko tūristu  ceļamērķi Dubaiju. Iemesls — lidmašīnu deficīts aviācijas tirgū.

Par to "flydubai" informējusi Lietuvas valsts lidostu operatoru "Lietuvos oro uostai", paziņojot, ka gaidāmajā ziemas lidojumu sezonā reisi starp Viļņu un Dubaiju netiks uzsākti. Apvienoto Arābu Emirātu lidsabiedrība par turpmākajiem plāniem Lietuvas tirgū solījusi informēt drīzumā.

Februāra vidū "Lietuvos oro uostai" paziņoja, ka oktobrī "flydubai" sāks reisus starp Viļņas un Dubaijas lidostām.

Jūlijā "flydubai" paziņoja, ka jaunākā no ražotāja "Boeing" saņemtā informācija liecina, ka šogad Apvienoto Arābu Emirātu kompānija jaunas lidmašīnas vairs nesaņems, tādēļ ir apgrūtināti "flydubai" paplašināšanās plāni.

"flydubai" pašlaik 88 "Boeing 737" lidmašīnas. Vairākkārt atliktās piegādes nozīmē, ka šogad kompānija nesaņems plānotās 14 "Boeing 737 MAX" lidmašīnas. Nākamo desmit gadu laikā "flydubai" plāno savu floti papildināt ar vairāk nekā 125 jaunām lidmašīnām.

"flydubai" jūlijā paziņoja, ka tuvāko mēnešu laikā bija plānots uzsākt sešus jaunus maršrutus, taču lidmašīnu deficīta dēļ šie plāni tiek pārskatīti. 15.februārī "flydubai" izziņoja plānus šogad sākt lidojumus no Dubaijas uz Rīgu, Bāzeli, Tallinu un Viļņu.