Ceturtdien sāks darboties pirmie stacionārie fotoradari. Radaru karte - šeit
Kā pirmie savu darbību uzsāks radari uz ceļa Rīga – Jelgava pie pagrieziena uz Brankām.
Auto un tehnoloģijas
2015. gada 10. februāris, 12:40

Ceturtdien sāks darboties pirmie stacionārie fotoradari. Radaru karte - šeit

Jauns.lv

Uz Latvijas ceļiem ceturtdien, 12.februārī, darba režīmā sāks darboties pirmie stacionārie fotoradari, informē Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD).

Tas nozīmē, ka informācija par fiksētajiem pārkāpumiem tiks sūtīta Valsts policijai lēmuma pieņemšanai un autovadītāji saņems paziņojumu par fiksēto pārkāpumu.

Kā pirmie savu darbību uzsāks radari uz ceļa Rīga – Jelgava pie pagrieziena uz Brankām, kā arī uz jaunā Rīgā – Koknese ceļa pie satiksmes mezgla ar ceļu Inciems – Sigulda – Ķegums. Līdz šim radari darbojās testa režīmā un paziņojumi autovadītājiem netika sūtīti.

CSDD norādīja, ka vietās, kur radari ir uzstādīti, šobrīd samazinājies plūsmas ātrums un tiek fiksēts neliels skaits ātruma pārkāpēju. Pirms katras stacionārā fotoradara atrašanās vietas izvietotas braukšanas ātrumu ierobežojošas ceļa zīmes ar papildzīmi par fotoradara darbību.

Atbilstoši CSDD datiem, trīs gadu laikā vietās, kur paredzēts uzstādīt mērierīces, notikuši 495 ceļu satiksmes negadījumi, cietuši 135 cilvēki, bet bojā gājuši astoņi cilvēki. Tiek lēsts, ka naudas izteiksmē valstij tādējādi nodarīti vairāk nekā četri miljoni eiro lieli zaudējumi.

Radaru uzstādīšanu veica uzņēmums „RECK”, sadarbībā ar mērierīču izgatavotāju – Nīderlandes uzņēmumu „GATSO”.


BNS / Foto: Ieva Čīka, LETA