foto: Shutterstock
Lietuvieši priecājas - Viļņā ienāk vēl viena zemo cenu aviokompānija
No salīdzinoši netālās Viļņas lidostas arī latvieši varēs lēti aizlidot uz Islandi.
Tūrisms
2024. gada 15. februāris, 07:42

Lietuvieši priecājas - Viļņā ienāk vēl viena zemo cenu aviokompānija

Jauns.lv

Viļņā ierodas Islandes zemo cenu aviosabiedrība PLAY, paziņojis Lietuvas satiksmes un komunikāciju ministrs Marjus Skodis. Šī ir lieliska ziņa un iespēja arī latviešiem, kurus interesē budžetam draudzīga ceļošana.

Saskaņā ar lietuviešu ministra vēstīto, uzņēmums no maija veiks lidojumus starp Viļņu un Reikjavīku. Lidojumi notiks reizi nedēļā - sestdienās.

Ar šo ziņu Marjus Skodis (Marius Skuodis) dalījās sociālajā tīklā Facebook.

"Turpmāk mums būs vēl labākas iespējas iepazīt Islandi un vienam otru. Turklāt šī aviokompānija piedāvā arī lidojumus uz ASV un Kanādu ar iespēju pavadīt Islandē līdz pat 10 dienām ceļā uz Eiropu vai no tās.

Vēl viena interesanta detaļa: "PLAY Airlines jau vairākus gadus ir birojs Viļņā, kur tiek veiktas dažas uzņēmuma administratīvās funkcijas," atklāj Lietuvas ministrs.

Biļetes jau ir pieejamas aviosabiedrības oficiālajā tīmekļvietnē. Aviosabiedrība veic lidojumus ar jaunām un modernām Airbus A320 vai Airbus 321neo lidmašīnām.

Kā norāda Lietuvas lidostu lidojumu attīstības vadītājs Toms Zitikis (Tomas Zitikis), jaunas aviokompānijas ienākšana Lietuvas tirgū radīs vairāk iespēju ceļotājiem iepazīt Islandi, vēstī Lietuvas sabiedrisko mediju portāls LRT.lt.

"No vispārējā viedokļa ir vērts atzīmēt, ka šī aviokompānija ne tikai veic regulārus lidojumus starp Islandi un Eiropas valstu lidostām, bet arī piedāvā pasažieriem savienojumus ar Amerikas Savienoto Valstu austrumu piekrasti un Kanādu," tūristus iepriecinošo ziņu komentē Zitikis.

Aviokompānijas PLAY Airlines izpilddirektors Birgirs Jonsons (Birgir Jónsson) uzsver, ka Islandi un Lietuvu joprojām saista ciešas vēsturiskas saites.

"Nav noslēpums, ka Islandi un Lietuvu jau vairāk nekā trīsdesmit gadus vieno "mīlestība no attāluma" - Islande atbalstīja Baltijas valstu neatkarību un bija pirmā rietumu valsts, kas atzina Lietuvas neatkarību. Un šajā gadījumā mēs priecājamies, ka varam Lietuvai piedāvāt lidojumus uz Islandi. Mēs piedāvājam konkurētspējīgas cenas un ceram, ka vēl vairāk nostiprināsim saikni starp abām valstīm," saka aviokompānijas vadītājs.