1dienas
19stundas
30minūtes
12sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Vai Latvijas iedzīvotāji ir pietiekami pieredzējuši, lai pārvietotos ar elektrisko skūteri arī ziemā?
foto: LETA
Jaunietis uz elektriskā skrejriteņa Merķeļa ielā.
Bizness un ekonomika

Vai Latvijas iedzīvotāji ir pietiekami pieredzējuši, lai pārvietotos ar elektrisko skūteri arī ziemā?

Jauns.lv/LETA

Platformas "Bolt" skrejriteņu nomas pakalpojums Latvijā šoziem vairs nav pieejams, bet "Tuul" elektriskie skrejriteņi Rīgā būs pieejami arī ziemas sezonā.

"Tuul Mobility" vadītājs Latvijā Raivis Ozoliņš aģentūrai LETA norādīja, ka elektriskie skrejriteņi ir piemērots pārvietošanās līdzeklis visu gadu, un ir aktīva sabiedrības daļa, kas dod priekšroku šādam pārvietošanās veidam arī ziemā.

"To rāda mūsu trīs gadu ziemas pieredze Baltijas tirgū - lietotāji labprāt brauc arī ziemā, un laikapstākļi pieredzējušos lietotājus īpaši nav ietekmējuši. Līdz ar to, līdzīgi kā iepriekšējā ziemā, arī šogad "Tuul" skrejriteņi ziemas sezonā būs pieejami Rīgas ielās," sacīja Ozoliņš.

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka drošības nolūkos sniegainā laikā uzņēmums samazina skrejriteņu maksimālo ātrumu un informē braucējus par drošības jautājumiem ar lietotnes starpniecību.

"Tāpat stiprāku mīnus grādu, daudz sniega un ledus, puteņa vai citu ekstremālu apstākļu gadījumā varam drošības apsvērumu dēļ īslaicīgi iepauzēt skrejriteņu nomas pakalpojumu līdz uzlabojas apstākļi," papildināja Ozoliņš.

Savukārt kopbraukšanas platformas "Bolt" pārstāvis Valts Marga aģentūrai LETA pavēstīja, ka no šīs nedēļas sākuma "Bolt" mobilajā lietotnē skrejriteņu nomas pakalpojums vairs nav pieejams un skrejriteņi ir deaktivizēti.

"Mūsu komanda skrejriteņus no 14 pilsētu ielām pakāpeniski savāc. Atsevišķās reģionālās pilsētās, piemēram, Liepājā, Rēzeknē, Daugavpilī, Siguldā, Valmierā, Ventspilī, Jelgavā, Jēkabpilī, Tukumā, Cesīs, Jūrmalā šis process jau ir pabeigts pilnībā. Turpretī Rīgā, Ogrē un Ikšķilē skrejriteņi tiks pilnībā savākti tuvākajās dienās," norādīja Marga.