foto: Pexels.com/Gustavo Fring
Pārāk riskanti: sešas lietas, kuras nekad nevajadzētu nēsāt lidmašīnā
Tūrisms
2023. gada 9. septembris, 06:44

Pārāk riskanti: sešas lietas, kuras nekad nevajadzētu nēsāt lidmašīnā

Jauns.lv

Eksperti noteikuši sešus garderobes priekšmetus, kurus nekad nevajadzētu nēsāt, dodoties ceļojumā ar lidmašīnu, lai cik ērti tie pirmajā brīdī neliktos.

Kā raksta The Sun", daži apģērba veidi pat var pakļaut ceļotājus riskam.

Sešas lietas, kuras nekad nevajadzētu nēsāt lidmašīnā

1. Šorti. Izvairīties no biksēm, kas beidzas virs ceļgala, nepieciešams tāpēc, ka krēsli lidmašīnās netiek regulāri tīrīti.

2. Apspīlēts apģērbs. Stjuarte Andrea Fišbaha brīdina, ka viss, kas pārāk cieši pieguļ ādai, var izraisīt spazmas un tūsku.

"Ir ļoti svarīgi, lai būtu iespēja nedaudz kustēties krēslā. Vēdera uzpūšanās ir nopietna problēma pat apkalpes locekļiem, tāpēc uzvelciet kaut ko ērtu," viņa dalījās padomā.

3. Augstpapēžu kurpes. Andrea arī neiesaka augstpapēžu kurpju valkāšanu aviopārlidojumos, galvenokārt drošības apsvērumu dēļ, kā arī praktiskuma apsvērumu dēļ pārsēžoties lidostās.

"Ja būs evakuācija un būs nepieciešams izmantot piepūšamos kalniņus, jums būs jānovelk augstpapēžu kurpes, jo tās var tos pārdurt," skaidro bortpavadone.

4. Legingi. Aviācijas eksperte Kristīna Negronija pastāstīja, ka apspīlēti sintētiskie legingi var radīt fatālas sekas, ja lidmašīnas salonā izcelsies ugunsgrēks.

"Šobrīd visi lidmašīnās valkā jogas bikses, bet es izvairos no jebkādām mākslīgām šķiedrām, jo tās ar lielāku varbūtību aizdegsies un ugunsgrēka gadījumā pielips jums. Es ieteiktu valkāt apģērbu no kokvilnas vai citiem dabīgiem audumiem," viņa norāda.

5. Iešļūcenes. Tāpat kā kurpes ar papēžiem, arī atvērtas ķiveres būs absolūti neērtas ārkārtas sitāciju gadījumā, norāda CNN aviācijas analītiķe Mērija Skjavo.

"Es redzu, kā cilvēki iekāpj lidmašīnā ar iešļūcenēm, un es domāju, ja jums būs jāceļas un jāskrien, bet jūs nokritīsiet vai nevarēsiet skriet, jūs ne tikai savainosieties paši, jūs kaitēsiet desmitiem citu cilvēku ar šo lidmašīnu," skaidroja experte.

6. Džinsi. Stjuarte Ketija Elena norādīja, ka no džinsiem labāk izvairīties tāpēc, ka gaisā jums var pietūkt kājas un vēders.

"Dienu varat sākt ar plakanu vēderu, bet, sasniedzot galamērķi, jums jau būs piepūties vēders," viņa stāsta.

Tēmas