foto: Pixabay.com
Etiķetes noteikumi tūristiem: Francijā var padzīt no restorāna neatbilstoša izskata dēļ
Eifeļa tornis Parīzē.
Bizness un ekonomika
2023. gada 3. jūnijs, 08:10

Etiķetes noteikumi tūristiem: Francijā var padzīt no restorāna neatbilstoša izskata dēļ

Jauns.lv

Ceļotājiem atpūta Francijā ir nesaraujami saistīta ar iespēju nogaršot izsmalcinātus vietējās virtuves ēdienus. Tomēr svarīgi zināt, ka daudzās valsts iestādēs ir spēkā stingri noteikumi attiecībā uz izskatu un tūristu var nelaist vai padzīt no restorāna džinsu un sporta apavu dēļ!

Eksperti teic, ka uz Francijas restorāniem nevajadzētu pucēties vakarkleitās un smokingos, bet gan labāk izvairīties no sportiskām drēbēm. "Francija ir stilīga vieta, bet, kamēr jūs valkājat smart casual stila apģērbu bez džinsiem un sporta apaviem vidēja līmeņa un augstāka līmeņa restorānos, jums viss būs kārtībā," raksta "Lonely Planet".

Specifiski etiķetes noteikumi valstī darbojas arī attiecībā uz peldšortiem vīriešiem. Sabiedriskajos baseinos stiprā dzimuma pārstāvjiem jāvalkā nevis peldšorti, bet gan pieguļošas peldbikses. Un, protams, gan vīriešiem, gan sievietēm ir aizliegts parādīties peldkostīmos ārpus pludmales vai baseina.

Atgriežoties pie restorāniem, jāmin vēl divas Francijas iestāžu īpatnības, ar kurām tūristiem var rasties problēmas. Tie ir lūgumi mainīt ēdiena sastāvu un dzeramnaudu. "Dzeramnauda nav daļa no franču kultūras, jo apkalpošanas maksa ir iekļauta, taču apmeklētāji parasti atstāj dažus liekus eiro. Ir apsveicami, ja jautājat viesmīļa ieteikumam par ēdiena izvēli, bet, ja lūdzat aizstāt sastāvdaļas pavāra rūpīgi pārdomātā receptē – nav apsveicami," norāda eksperti.

Nepiemērota apģērba valkāšana draud ar nepatikšanām ne tikai Francijā.

Barselonā aizliegts parādīties bikini ārpus pludmales, bet par noteikumu pārkāpšanu jums var uzlikt naudas sodu aptuveni 300 eiro apmērā. Maljorkā par tādu pašu rīcību būs jāmaksā divreiz vairāk. Sorento, Itālijā, par parādīšanos publiski peldkostīmā var uzlikt vairāk nekā 500 eiro naudas sodu.