foto: Shift Robotics/Instagram
VIDEO: Ej tikpat ātri, cik skrienot! Izgudroti ar mākslīgo intelektu darbināmi apavi
"Moonwalkers", kurus iespējams uzlikt uz jebkuriem apaviem.
Auto un tehnoloģijas
2023. gada 15. maijs, 16:26

VIDEO: Ej tikpat ātri, cik skrienot! Izgudroti ar mākslīgo intelektu darbināmi apavi

Jauns.lv

Ar mākslīgo intelektu darbināmos, TikTok slavenos "Moonwalkers" var piesprādzēt pie apaviem un sasniegt maksimālo soļošanas ātrumu 11 km/h, vēsta Euronews.

Iedomājies, ka ir iespējams aiziet uz veikalu vai pastaigāties ar suni tikpat ātri, cik skrienot.

Amerikāņu jaunuzņēmums "Shift Robotics" ir izgudrojis ierīci, kas paredzēta piestiprināšanai pie apaviem, lai palielinātu pastaigas ātrumu līdz pat 250%. Tas būtu iet ar 11 km/h, kas ir aptuveni  trīs reizes ātrāk nekā parasti.

@shiftrobotics What Are Moonwalkers??? 🌙 👟 Moonwalkers are the world’s fastest shoes that allow you to walk up to 7 mph, thats slightly double your average walking speed! 🌎 💨 Do you think this is the future of transportation? 🏃‍♂️ 💨 #transportation #transportationdesign #moonwalkers #eshoes #electricshoes #worldsfastestshoes #ShiftRobotics #newtech #newgadgets #electrictransport #electrictechnology ♬ Stranger Things - Kyle Dixon & Michael Stein

Pateicoties mašīnmācīšanās algoritmiem, tie pārvietojas tikai tad, kad to dara cilvēks: tie var apstāties, kad jūs vien cilvēks vēlas, tos var bloķēt, lai ar tiem varētu kāpt pa kāpnēm, un automātiski regulēt savu ātrumu, piemēram, dodoties lejā pa kalnu.

Pieņemsim, ka gatavojaties iekāpt autobusā: jums atliek tikai pacelt labo papēdi un pēc tam novietot to atpakaļ uz zemes, lai elektroniskā bremze pilnībā bloķētu riteņus.

Lai atgrieztos pie iešanas gaitas tempā, izejiet no šī "bloķēšanas režīma", paceļot labo papēdi gaisā un pagriežot to pulksteņa rādītāja kustības virzienā, vienlaikus turot pirkstgalus uz zemes.

Šī gada sākumā TikTok vietnē kopīgotais apavu videoklips kļuva virāls, līdz šim uzkrājot 24,9 miljonus skatījumu.

Tēmas