Auto un tehnoloģijas
2023. gada 2. maijs, 10:15

Auto ziņas: braukt ar "Citroen" nekad nav garlaicīgi. Jānis Vanks apgūst coupe krosoveru C4X

Jauns.lv

"Citroen" modeļu klāsta jauno coupe krosoveru C4X jeb BMW X4 franču gaumē nolēmām pasniegt degustācijai neatkarīgam ekspertam - DBS Autoskolas direktoram Jānim Vankam. Viņam vienmēr patikusi "Citroen" uzdrīkstēšanās un vēlme eksperimentēt. Lai gan veco "Citroen" laiku avangards palicis vēsturē, nemiera gars joprojām ir dzīvs.

C4X ir fāstbeka, sedana un krosovera apvienojums, kas itin nemaz neizskatās pēc kompaktklases automobiļa. C4X ir par 24 centimetriem pagarināts fāstbeks C4, ko "Citroen" sāka ražot parastā kompaktklases hečbeka vietā. Krosovera formātam ir daudz praktisku priekšrocību - vieglāk iekāpt un izkāpt, arī pārredzamība ir labāka.

foto: Ekrānuzņēmums
Šo "Citroen" vēl joprojām var dabūt ne tikai ar iekšdedzes dzinējiem, bet pat ar dīzeli.

Reizē ar pārtapšanu krosoverā C4 un tātad arī pagarinātais C4X tika pie palielināta klīrensa. C4X likme ir uz komfortu. Šo "Citroen" vēl joprojām var dabūt ne tikai ar iekšdedzes dzinējiem, bet pat ar dīzeli. Pusotra litra HDI ar 131 zirgspēku un astoņātrumu automātu labprāt gribētu arī paši franči, bet nekā - Rietumeiropā C4X ir tikai elektrisks."