Tūrisms
2023. gada 15. aprīlis, 04:55

Sala ar skaistākajām pludmalēm pasaulē noteiktu laiku tūristiem būs slēgta

Jauns.lv

Taizemes varas iestādes nolēmušas aktivizēt centienus saglabāt trauslo ekosistēmu Ko Kradan salai, kas ne tik sen iekļuva "World Beach Guide" reitingā kā vieta ar skaistākajām pludmalēm.

Kā raksta "Nation Thailand", atsaucoties uz salas teritorijā esošā  Hat Chao Mai nacionālā parka vadītāju Maju Prītu, teritorija tūristiem paliks slēgta četrus mēnešus gadā no 1. jūnija līdz 30. septembrim.

Pēc viņa teiktā, tūristi Ko Kradan salā joprojām ir laipni gaidīti, taču viņiem jāpieliek pūles, lai saglabātu tās unikālo ekosistēmu, tostarp koraļļu rifus un jūras iemītniekus.

Prits norādīja, ka jūrā ap salu mīt izzūdošas zivju sugas, un par to nepieciešams informēt tūristus.

Ko Kradan sala atrodas Trang provincē, Taizemes dienvidos Andamanu jūrā.

Tā ir pazīstama ar savām pludmalēm ar baltām smiltīm, ko ieskauj palmas, bet tās seklie, dzidrie ūdeņi piesaista snorkelinga cienītājus. Viena salas puse ir slavena ar saviem aizraujošajiem saullēktiem, bet otra – ne mazāk gleznainiem saulrietiem.

Tūristu pārpildītā "Maya Bay" pludmale Taizemē

gallery icon
25

Iepriekš Taizemē uz 3,5 gadiem arī tūristiem slēdza populāro "Maya Bay" pludmali – ekosistēmas atjaunošanai, kas stipri cietusi pārāk lielā tūristu pieplūduma dēļ, raksta UNIAN.

"Maya Bay" pludmale, kas atrodas Ko Phi Phi Le salā Krabi provincē, tūristu vidū kļuva populāra pēc britu režisora Denija Boila filmas "Pludmale" iznākšanas 2000. gadā, kurā galveno lomu atveidoja Leonardo Dikaprio.

Katru dienu lokāciju apmeklēja vairāki tūkstoši tūristu, bet galu galā vietējā ekosistēma neizturēja šādu cilvēku pieplūdumu.