foto: Pexels.com
Gandrīz visi pieļauj šo kļūdu: kāpēc viedtālrunis vienmēr jāliek ar ekrānu uz leju
Eksperti skaidro, ka patiesībā telefonu labāk apgriezt otrādi un vienmēr turēt to ar ekrānu uz leju. Tam ir vairāki iemesli.
Auto un tehnoloģijas
2023. gada 5. marts, 20:21

Gandrīz visi pieļauj šo kļūdu: kāpēc viedtālrunis vienmēr jāliek ar ekrānu uz leju

Jauns.lv

Daudzi lietotāji, izvelkot viedtālruni, ir pieraduši to novietot uz galda vai jebkuras citas virsmas ar ekrānu uz augšu. Tas šķietami ir praktiski, jo šādā stāvoklī to var lietot pat pasīvā režīmā, tomēr speciālisti apgalvo, ka tie ir maldi.

Eksperti skaidro, ka patiesībā telefonu labāk apgriezt otrādi un vienmēr turēt to ar ekrānu uz leju. Tam ir vairāki iemesli.

Viedtālruņa novietojums ar ekrānu uz leju ļauj pasargāt aizmugurējo kameru no skrāpējumiem. Pretējā gadījumā pastāv risks to sabojāt, ja virsma nav pilnīgi līdzena vai tīra. Savukārt tas var samazināt foto un video kvalitāti.

Tāpat skrāpējumi uz kameras lēcām var pasliktināt fokusa un autofokusa sistēmas funkcionalitāti, kas arī var ietekmēt attēlu kvalitāti.

Ja telefons guļ ar ekrānu uz augšu, tad nejauša nospiešana uz ekrāna var novest pie tā, ka tas tiks aktivizēts un sāks veikt kādas darbības, kas var nebūt vēlams. Savukārt, ja telefons guļ ar ekrānu uz leju, iespēja nejauši nospiest ekrānu ievērojami samazinās.

Mobilās ierīces ir projektētas tā, ka dzesēšana notiek caur aizmugurējo paneli. Akumulators, kas atrodas tai blakus, tiek sildīts darba laikā un tam ir nepieciešams kontakts ar apkārtējo vidi, lai saglabātu savu optimālo temperatūru.

Ja viedtālruni novietotu ar ekrānu uz augšu, nepieciešamā siltuma apmaiņa būtu apgrūtināta. Tas var izraisīt akumulatora un citu sastāvdaļu bojājumus, kam nepieciešama dzesēšana, piemēram, procesoram, vēsta UNIAN.

Protams, tas nenozīmē, ka vienmēr telefons jāliek tikai ar ekrānu uz leju, un dažos gadījumos var būt ērtāk to ar ekrānu likt uz augšu. Tomēr, ja nevēlaties, lai pasliktinātos jūsu mobilā rīka funkcionalitāte un ilgmūžība, likt telefonu ar ekrānu uz leju ir lietderīga prakse.