foto: Evija Trifanova/LETA
Izbeigts restorānu īpašnieka "Rosinter Restaurants" maksātnespējas process
Ilustratīvs foto
Bizness un ekonomika
2023. gada 5. februāris, 20:00

Izbeigts restorānu īpašnieka "Rosinter Restaurants" maksātnespējas process

Jauns.lv/LETA

Rīgas pilsētas tiesa izbeigusi restorānu "IL Patio", "Planeta Sushi" un "T.G.I. Friday's" īpašnieka "Rosinter Restaurants" maksātnespējas procesu, liecina "Firmas.lv" informācija.

Maksātnespējas process kompānijai izbeigts, jo ir izpildīts kreditoru prasījumu segšanas plāns.

"Rosinter Restaurants" maksātnespējas process, kas tika sākts 2021.gada 30.septembrī, izbeigts trešdien, 1.februārī.

Kompānija 2020.gadā strādāja ar 1,387 miljonu eiro apgrozījumu, kas bija par 2,2 reizēm mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt tās zaudējumi palielinājās par 68,3% - līdz 262 599 eiro. Finanšu pārskats par 2021.gadu nav pieejams.

"Rosinter Restaurants" reģistrēts 2004.gadā, un tā pamatkapitāls ir 180 000 eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Kipras galvaspilsētā reģistrētais "RRH-Central Europe Ltd", kam Latvijā patlaban nav reģistrēti citi uzņēmumi.

Kompānijas vienīgā aktīvā struktūrvienība ir Salaspils novadā reģistrētā noliktava. 2021.gadā "Rosinter Restaurants" slēdza kopumā piecas struktūrvienības, tostarp "T.G.I. Friday's" restorānu Vecrīgā.

Patlaban uzņēmumam ir Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu parādu piedziņas pārvaldes piemērots nodrošinājums, kas paredz aizliegumu komercķīlas reģistrācijai, pārreģistrācijai, pārjaunošanai un grozīšanai. Aizliegums reģistrēts 2020.gada 26.februārī.

VID Nodokļu parādu piedziņas pārvalde "Rosinter Restaurants" kopš 2018.gada piemērojis vairākus šādus nodrošinājumus.

Saskaņā ar VID publiskoto informāciju, šā gada 1.februārī "Rosinter Restaurants" bija nodokļu parāds 666 634 eiro apmērā. Vienlaikus VID norāda, ka precīzu informāciju par nodokļu nomaksas stāvokli nevar sniegt, jo nodokļu maksātājs nav iesniedzis visas deklarācijas, kas to var ietekmēt.