foto: Publicitātes foto
"airBaltic" ziemas sezonā nelidos uz diviem neizdevīgiem galamērķiem
Tūrisms
2022. gada 30. augusts, 12:24

"airBaltic" ziemas sezonā nelidos uz diviem neizdevīgiem galamērķiem

Jauns.lv / LETA

Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic" gaidāmajā ziemas sezonā, kas sāksies 31.oktobrī, plāno piedāvāt lidojumus no Rīgas uz gandrīz 50 galamērķiem un atcels komerciāli neizdevīgos maršrutus uz Bergenu Norvēģijā un Mančestru Lielbritānijā, aģentūru LETA informēja "airBaltic" pārstāvji.

"airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss norāda, ka ziemas sezonas sākumā "airBaltic" sāks pirmos regulāros lidojumus uz galamērķi Āfrikā - Marrākešu Marokā, kā arī pievienos otru galamērķi Kanāriju salās - Grankanāriju. 

Viņš skaidro, ka, izstrādājot lidojumu grafiku nākamajai sezonai, lidsabiedrība izvērtē pasažieru pieprasījumu un analizē tirgus situāciju kopumā. 

"Balstoties uz rezultātiem, mēs esam nolēmuši atcelt dažus komerciāli neizdevīgus maršrutus. Vienlaikus, redzot pieprasījuma kāpumu pēc biznesa ceļojumiem, mēs vairākos maršrutos, tostarp uz Tallinu, Helsinkiem, Stokholmu un Briseli esam palielinājuši lidojumu biežumu salīdzinājumā ar iepriekšējo ziemu," norāda Gauss.

Lidojumi uz Marrākešu un Grankanāriju tiks veikti tikai ziemas sezonā. Lidojumi uz Marrākešu sāksies 31.oktobrī, bet uz Grankanāriju - 1.novembrī. Lidojumi abos maršrutos tiks veikti līdz 2023.gada 24.martam.

Gaidāmajā ziemas sezonā "airBaltic" arī piedāvās sezonālos lidojumus uz slēpošanas kūrortiem Zalcburgā un Veronā, kā arī četras reizes nedēļā veiks lidojumus uz Dubaiju un sešas reizes nedēļā uz Tenerifi. 

Jau vēstīts, ka "airBaltic" apgrozījums pagājušajā gadā bija 204,1 miljons eiro, kas ir par 41% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi samazinājās par 49% un bija 135,7 miljoni eiro.

Latvijas valstij pieder 96,14% balsstiesību "airBaltic" kapitālā, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - 3,86%.