foto: unsplash.com
"Liepājas autobusu parks" komentē haosu ar pasažieru pārvadājumiem Ogrē un Aizkrauklē
Foto ilustratīva nozīme.
Auto un tehnoloģijas
2022. gada 6. jūlijs, 14:55

"Liepājas autobusu parks" komentē haosu ar pasažieru pārvadājumiem Ogrē un Aizkrauklē

Jauns.lv

AS "Liepājas autobusu parks" (LAP) plāno novērst problēmas ar neizpildītajiem reisiem Ogrē un Aizkrauklē, Jauns.lv informēja "Liepājas autobusu parka" valdes priekšsēdētājs Leonīds Krongorns.

Viņš paskaidroja, ka LAP ar šī gada 1. jūliju pārņēmis pasažieru reģionālo pārvadājumu pakalpojuma izpildi Ogres un Aizkraukles pakalpojumu lotē, saskaroties ar izaicinājumiem, pie kuru novēršanas šobrīd intensīvi strādā visa uzņēmuma komanda.

"Galvenie izaicinājumi ir divi – reisos nodarbināmo šoferu skaits un klientu zvanu centra darbs, kurus plānojam novērst ne vēlāk kā līdz 18. jūlijam, nodrošinot visu līgumā paredzēto pakalpojumu izpildi," skaidro Krongoms.

Šāda situācija ar vairāku reisi neizpildi ir izveidojusies, jo trūkst šoferu - esot pat piedāvāts darbs ar konkurētspējīgāku atalgojumu, nekā pie iepriekšējā pārvadātāja, bet uzņēmums nav saņēmis gaidīto atsaucību no darbiniekiem. Tāpat uzņēmuma iespēju nodrošināt pakalpojumu ietekmējis neparedzēti lielais darbnespējas lapu skaits uzņēmumā.

Krongorns norāda, ka LAP komanda strādā pie jaunu autobusu vadītāju piesaistes. Uzņēmums aicina darbā joprojām dīkstāvē esošos un nenodarbinātos šoferus, kas iepriekš apkalpoja Ogres un Aizkraukles maršrutus. LAP pārkārto arī iekšējos resursus tā, lai pēc iespējas mazāk ietekmētu plānoto reisu norisi Ogrē un Aizkrauklē, piesaistot autobusu vadītājus no Liepājas un Pierīgas.

LAP jau ir palielinājis klientu zvanu centra kapacitāti, lai gadījumos, kad notiek reisa atcelšana vai aizkavēšanās, iedzīvotāji var ērti un ātri sazvanīt pārvadātāju.

Kā liecina informācija "Liepājas autobusu parka" mājaslapā, trešdien Ogres novadā netiek nodrošināti 16 reisi, Aizkraukles novadā - 38 reisi un Liepājā - 13 reisi.

Jau ziņots, ka Autotransporta direkcija (ATD) saistībā ar AS "Liepājas autobusu parks" nespēju izpildīt visus paredzētos reisus pieļauj iespēju pārtraukt līgumu ar pārvadātāju, trešdien intervijā Latvijas Radio sacīja direkcijas valdes priekšsēdētājs Kristiāns Godiņš.

Viņš norādīja, ka ceturtdien, 7.jūlijā, ir sasaukta Sabiedriskā transporta padomes ārkārtas sēde, kurā tiks skatīts jautājums par "Liepājas autobusu parka" nespēju izpildīt visus paredzētos reisus, kā arī ir sākta sistemātisko pārkāpumu uzskaites procedūra, kas var novest arī pie tā, ka līgums var tikt pārtraukts, ja uzņēmums netiks galā ar šo problēmu.

Godiņš skaidroja, ka "Liepājas autobusu parks" nespēj izpildīt visus paredzētos reisus saistībā ar šoferu trūkumu.