foto: Shutterstock/Vidapress/TikTok@global.real.estate
Kam pieder greznā villa Spānijas kalnos? Anonīmi avoti atklāj pārsteidzošas lietas
Krievijas prezidents Vladimirs Putins un villa "Rock of the King" Spānijā.
Bizness un ekonomika
2022. gada 25. marts, 13:04

Kam pieder greznā villa Spānijas kalnos? Anonīmi avoti atklāj pārsteidzošas lietas

Jauns.lv

Greznā villa kalnos virs Marbeljas, Spānijas dienvidos, visticamāk, pieder Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam, ziņo "The Olive Press".

Viena no Spānijas dārgākajām savrupmājām, kas tiek dēvēta par "Rock of the King", ir faktiski pils ar privātu vīna dārzu, helikopteru laukumu un duci guļamistabām. Tāpat tai ir boulinga zāle, mini golfa laukums un, iespējams, šautuve.

Tiesa, varasiestādēm būtu visvairāk jāuztraucas par to, kas atrodas zem ēkas. Kā ziņo "The Olive Press", tur ir ne mazāk kā trīs pagrabi un pakalnos izrakti tuneļi ar skatu uz stratēģiski svarīgo Gibraltāra šaurumu.

Tāpat ēkā ir kontroles telpa, kas ir pilna ar visdažādākajiem ekrāniem un ierīcēm. Ir divas apsardzes stacijas "ar vismaz desmit apsargiem", satelītu iekārta un "novērošanas ierīce, kas vērsta uz šaurumiem", to medijam anonīmi atklājuši vairāki avoti.

Lai gan netiek atklāts, kam īsti pieder īpašums, avoti apgalvo, ka ir pārliecināti, ka aiz tā stāv Putins. "Viņš to ir apmeklējis vairākas reizes, kad drošība ir neticami augsta."

Tiek vēstīts, ka tur ir viena no labākajām apsardzes sistēmām Eiropā, bet Putina viesošanās laikā ir daudzi papildu drošības pasākumi, un neviens nevar piekļūt mājai.

Tajā esot bruņoti apsargi. "Viņiem ir ieroči, un es arī zinu, ka viņi  ir nošāvuši vairākus dronus, kas tuvojušies," skaidro sieviete, kura vēlas palikt anonīma, baidoties par savu drošību.

"Kad jūs ierodaties, tur ir kā lidostā. Jūs tiekat rūpīgi pārmeklēts, jūs nedrīkstat fotografēt. Visus visu laiku skatās. Kaut kur pagrabā ir telpa, kurā 24 stundas diennaktī tiek skatīti visi uzstādītie ekrāni. Tā noteikti ir Putina māja, un es zinu visu par tās lielumu un greznību. Es pazīstu daudzus cilvēkus, kas tur strādā vai ir strādājuši, un viņi visi baidās runāt savas drošības dēļ."

Algas esot labas, bet šobrīd darbinieki esot noraizējušies par savu darbu, jo "daži nav saņēmuši algu jau mēnesi".

Viņa uzskata, ka tā noteikti nav vienīgā māja, kas Putinam pieder Spānijā, bet īpašumi varētu būt nomaskēti caur partneriem. Vismaz viens esot Alikantes provincē.

Sieviete uzskata, ka valdībai tas būtu jāizmeklē un "tas būtu jāsāk Eiropas līmenī pēc iespējas ātrāk".

"Tās noteikti ir viņa mājas," "Olive Press" atklāja vēl kāds cits avots - kāda villā strādājoša darbinieka draugs. "Putins neierodas Malagas lidostā, viņš ar privātu lidmašīnu dodas uz Alikanti, un tad ar helikopteru dodas uz turieni. Viņa bijusī sieva un meitas tur dzīvoja, kad Krievijā bija slikti laikapstākļi. Tur diezgan ilgu laiku dzīvoja arī vingrotāja Alīna Kabajeva."

Tikmēr Spānija ir uzstājusi, ka tā jau ir noteikusi sankcijas pret nekustamajiem īpašumiem un citiem īpašumiem, kas pieder Krievijas oligarhu melnajam sarakstam, kas saistīts ar Putina režīmu. Pagaidām viss, kas ir publiskots, ir trīs magnātiem piederošu superjahtu aizturēšana, savukārt premjerministrs Pedro Sančess uzstāj, ka nevienam no melnajā sarakstā iekļautajiem oligarhiem nav oficiāli reģistrēts īpašums Spānijā.

La Zagaleta privātmāju rajona, kur atrodas arī konkrētā savrupmāja, komunikāciju direktors Serhio Azkona "Olive Press" apstiprinājis, ka 13% no īpašniekiem ir krievi, taču atteicās sniegt konkrētāku informāciju, kam pieder esošais nams.