foto: LETA
"Akropolis Group" noslēdzis tirdzniecības centra "Alfa" iegādes darījumu
Iepirkšanās un izklaides centrs "Akropole".
Bizness un ekonomika
2021. gada 1. decembris, 10:06

"Akropolis Group" noslēdzis tirdzniecības centra "Alfa" iegādes darījumu

Jauns.lv

"Akropolis Group", kas pārvalda iepirkšanās un izklaides centrus "Akropolis" Viļņā, Klaipēdā un Šauļos, kā arī "Akropole" Rīgā, pabeidzis tirdzniecības centra "Alfa" iegādi Rīgā. Latvijas galvaspilsētā bāzētā tirdzniecības centra iegādes darījums tika noslēgts 30. novembrī, iegādājoties 100% kapitāla daļu uzņēmumā SIA "Delta Property", kas ir TC "Alfa" īpašnieks, teikts uzņēmuma paziņojumā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

“Iepirkšanās un izklaides centru paplašināšana pandēmijas laikā ir izaicinājums, tāpēc esam gandarīti, ka veiksmīgais darījums Rīgā vēl vairāk nostiprina mūsu vadošās pozīcijas Baltijas valstīs šajā jomā. "Alfa" ir ļoti spēcīgs un populārs tirdzniecības centrs Rīgā, kas šogad svin savu 20 gadu jubileju,” stāsta Manfredas Dargužis, "Akropolis Group" izpilddirektors.

"Akropolis Group" labās prakses tiks īstenotas arī tirdzniecības centra "Alfa" pārvaldībā – par t/c vadītāju ir iecelta Zane Kaktiņa, kura divus iepriekšējos gadus ir bijusi "Akropole Rīga" vadītāja, teikts uzņēmuma paziņojumā.

Tūkstošiem cilvēku dodas lūkot jaunatklāto tirdzniecības centru "Akropole"

gallery icon
173

“Pēdējos divos gados, kas nesa daudz ar pandēmiju saistītus izaicinājumus, Zane un viņas komanda ir demonstrējusi lielisku sniegumu Rīgas iepirkšanās centra "Akropole" vadībā. Novērtējot viņas apņēmību, organizatoriskās spējas un lielo pieredzi sadarbībā ar partneriem un nomniekiem, vēlējāmies, lai jauniegūto tirdzniecības centru "Alfa" vadītu tik uzticama "Akropolis Group" pārstāve kā Zane,” izvēli komentē Dargužis.

Pēc iegādes tirdzniecības centrs "Alfa" kļuvis par pirmo objektu, kuru no pirmsākumiem nav attīstījusi pati "Akropolis Group". Pēc darījuma noslēgšanas Rīga ir kļuvusi par pirmo pilsētu, kurā "Akropolis Group" pārvaldīs divus iepirkšanās un izklaides centrus.

Tirdzniecības centrs "Alfa" tika atvērts 2001. gadā un 2019. gadā tika būtiski atjaunots un paplašināts. Tirdzniecības centra kopējā platība ir ap 154 000 kv. m., autostāvvietas ietilpība ir 94 000 kv. m., savukārt iznomājamā tirdzniecības platība ir 71 000 kv. m. Autostāvvietā vienlaikus var novietot 1750 automašīnas, centrā darbojas 210 veikali.

Paplašinātais tirdzniecības parks "Alfa"

Paplašinātajā tirdzniecības parkā "Alfa" tiks atvērti 40 jauni veikali, kopumā veidojot 210 veikalus visā lielveikalā, ceturtdien "Alfas" jaunbūves atklāšanā sacīja ...

gallery icon
25

Puses vienojušās neizpaust tirdzniecības centra "Alfa" pārdošanas darījuma summu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās