Nosaukts pēdējos gados pieprasītākais dzīvojamais rajons Rīgā; un tas nav centrs
foto: LETA
Bizness un ekonomika
2021. gada 7. novembrī, 13:43

Nosaukts pēdējos gados pieprasītākais dzīvojamais rajons Rīgā; un tas nav centrs

Jauns.lv / LETA

Pēdējo gadu laikā Āgenskalns kļuvis par dzīvošanai aizvien vairāk pieprasītu Rīgas apkaimi, par ko liecina cilvēku augošā interese par šajā rajonā īstenotajiem dzīvojamo namu projektiem, informēja Igaunijas nekustamo īpašumu attīstītāja "Hepsor" pārstāvji.

Par Āgenskalna augošo vērtību liecina arī īpašuma iegādes cenas. Pēc "Hepsor" datiem 2020.gadā dzīvokļa cenas jaunajos projektos svārstījās no 2000 līdz 2200 eiro par kvadrātmetru, savukārt nākotnē tās varētu pieaugt no 2200 līdz pat 2500 eiro par kvadrātmetru.

Pēdējo trīs gadu laikā "Hepsor" Āgenskalnā ir sācis jau četrus daudzīvokļu namu projektus, kuru kopējais dzīvokļu skaits ir 180. Pašreiz divi no īstenotajiem projektiem ir nodoti ekspluatācijā.

Viens no tiem ir trīsstāvu nams Baložu ielā 7. Šim dzīvojamajam namam ir 18 dzīvokļi, no kuriem visi ir pārdoti. Savukārt otrs ir 28 dzīvokļu dzīvojamo māju projekts "Sentimento", kas atrodas vēsturiskajās Āgenskalna Priedēs, Āgenskalna ielā 24. Arī projektā "Sentimento" visi pieejami dzīvokļi ir pārdoti.

Turpretim trešo "Hepsor" projektu Āgenskalnā - jaunu trīsstāvu namu ar 18 dzīvokļiem, kas atrodas Baložu ielā 9 - plānots nodot ekspluatācijā 2022.gada sākumā. Šobrīd šajā projektā ir palicis tikai viens brīvs dzīvoklis.

Savukārt ceturtajā projektā - "Kuldīgas Parks", kas ir zaļš dzīvojamais kvartās ar divām ēkām, nesen ir sākti būvniecības darbi. Tuvākajos trīs mēnešos būvnieki veiks vērienīgus zemes darbus būvlaukuma sagatavošanai, inženiertīklu izbūves darbus, kā arī ēku pamatu būvniecību. Dzīvojamā kvartāla "Kuldīgas Parks" projekts atrodas Gregora ielā 2A, un to ir plānots pabeigt 2023.gada pirmajā pusgadā.

Tuvāko gadu laikā "Hepsor" plāno apjomīgas investīcijas ne tikai dzīvojamā, bet arī komercsegmentā, tostarp Daugavas labā krasta apbūves projektā "Krasta City", kurā investīciju apmērs pārsniegs 150 miljonus eiro.

SIA "Hepsor" reģistrēta 2017.gadā, un tās vienīgais īpašnieks ir Igaunijas uzņēmums "Hepsor Latvia Investments". Uzņēmuma patiesie labuma guvēji ir Igaunijas pilsoņi Kristjans Mits un Andress Parloja.