foto: REUTERS/SCANPIX
Lētie lidojumi vairs nebūs tik lēti - "Ryanair" aizliedz iekāpt lidmašīnās cilvēkiem, kuriem pandēmijas laikā atgriezta nauda par lidojumu
Lidsabiedrības "Ryanair" lidmašīna.
Tūrisms
2021. gada 13. oktobris, 11:20

Lētie lidojumi vairs nebūs tik lēti - "Ryanair" aizliedz iekāpt lidmašīnās cilvēkiem, kuriem pandēmijas laikā atgriezta nauda par lidojumu

Jauns.lv

Lidsabiedrība “Ryanair” izpelnījusies sabiedrības kritiku, jo tā no lidošanas atturējusi pasažierus, kas pandēmijas laikā veica naudas atmaksas iekasēšanu par lidojumiem, kurus nevarēja veikt ierobežojumu dēļ, vēsta “The Guardian”.

Pandēmijas laikā aviokompānija “Ryanair” veica lidojumus uz daudziem no tās piedāvātajiem galamērķiem, lai gan daļai tūristu valstu valdības faktiski bija liegušas ceļot.

Lidsabiedrība atteicās atmaksāt zaudējumus pasažieriem, kuri ierobežojumu dēļ nevarēja ceļot, kā rezultātā daudzi no tiem varēja veiksmīgi pieprasīt zaudētās naudas atmaksu no savām bankām.

Taču tagad šie cilvēki saskaras ar īpaši nepatīkamu situāciju – ja viņi vēlas turpināt izmantot “Ryanair” pakalpojumus, iepriekš iegūtā nauda par atcelto lidojumu ir jāatmaksā. Pēc medija “MoneySavingExpert” (MSE) veiktā pētījuma, šī summa, kas jāatmaksā, lai pasažieri tiktu ielaisti lidmašīnā, ir sasniegusi pat 600 sterliņu mārciņas (aptuveni 700 eiro). Vienam no pasažieriem, kas piedalījās pētījumā, šī informācija tika paziņota tikai dažas stundas pirms iekāpšanas lidmašīnā.

Aviokompānija aizstāvējusi savu nostāju, apgalvojot, ka tā vienmēr ir bijusi “bezkompensāciju aviokompānija”. Pagājušajā gadā MSE ziņoja, ka daži “Ryanair” darbinieki draudējuši iekļaut melnajā sarakstā tos pasažierus, kuri, lai saņemtu kompensāciju par lidojumu, izmantoja savu banku piedāvātās opcijas.

MSE redaktora vietnieks Gijs Ankers sacīja, ka “Ryanair” ir piedāvājusi atgriezt naudu par šā gada lidojumiem, ja pasažieri neatmaksās iepriekš atgriezto lidojumu naudu un tādēļ nevarēs doties jaunajā ceļojumā, taču tas nemainīs faktu, ka cilvēki zaudēs lielu naudas summu izmitināšanā, automašīnu īrē un Covid-19 testu veikšanā, ja atteiksies no ceļojuma.

“Ryanair” pārstāvis komentēja situāciju: “"Ryanair" lidojumi, kas darbojas saskaņā ar grafiku, ir neatmaksājami – tas ir skaidri izklāstīts aviokompānijas noteikumos, kuriem klients piekrīt, veicot rezervāciju. Tajos minēts, ka mēs varam atteikties jūs uzņemt, ja esat parādā mums jebkādu naudas summu par iepriekšējo lidojumu, ja maksājums par to ticis atmaksāts vai noraidīts.”