"RB Rail" konkursos saredz iespēju piegādātājiem nodrošināt biznesa nepārtrauktību
Bizness un ekonomika
2021. gada 27. jūlijs, 14:49

"RB Rail" konkursos saredz iespēju piegādātājiem nodrošināt biznesa nepārtrauktību

Jauns.lv / LETA

Dzelzceļa projekta "Rail Baltica" Baltijas valstu kopuzņēmuma AS "RB Rail" izsludinātie konkursi ir iespēja piegādātājiem nodrošināt biznesa nepārtrauktību, kas pašreizējos neskaidrajos ekonomiskajos apstākļos ir svarīgi, sacīja kompānijas Iepirkumu departamenta vadītājs Kristjans Pīrsalu.

Viņš pauda, ka, ņemot vērā izsludināto konsolidēto iepirkumu mērogu, "RB Rail" cer saņemt kvalitatīvus piedāvājumus no labākajiem vietējiem un starptautiskajiem industrijas uzņēmumiem.

"Rail Baltica" nākotnes ātrgaitas vilciens

gallery icon

"Strādājot pie konsolidētas infrastruktūras un būvmateriālu, tostarp sliežu, gulšņu, kabeļu, stiprinājumu, trokšņu sienu un nožogojumu, kā arī citu materiālu sagādes, tiek paredzētas iespējas iepirkt un veidot materiālu uzkrājumus. Tādējādi, vienojoties ar materiālu ražotājiem ilgtermiņā un atbilstoši plānojot piegādes tirgus situācijai atbilstošākajos periodos, ir iespēja izlīdzināt tirgus cenu svārstību ietekmi uz būvdarbu izmaksām, un tajā pašā laikā nodrošināt būvdarbu procesu ar pietiekamu materiālu daudzumu izvairoties no dīkstāvēm," pauda Pīrsalu.

Pie dzelzceļa sliedēm notiek "Rail Baltica" Centrālā mezgla izbūves darbi

"Rail Baltica" Centrālā mezgla būvdarbu pirmajā posmā tiek veikta dzelzceļa inženiersistēmu un pilsētas inženiertīklu pārbūve un pārnešana, portālu Jauns.lv informē ...

gallery icon

Viņš atzīmēja, ka šāda pieeja arī ļaus mazināt gan tos riskus, kas ir saistīti ar būvdarbu veicēja izmaksu pieaugumu materiālu cenu svārstību rezultātā, gan mazinās riskus būvdarbu līgumu izpildei. Tāpat arī šī pieeja ļauj piegādātājiem nodrošināt biznesa nepārtrauktību, veidojot labu un ilgtspējīgu sadarbību.

Patlaban turpinās pieteikšanās "RB Rail" izsludinātajiem publiskajiem iepirkumiem par konsolidēto dzelzceļa pārmiju pārvedu un sliežu ceļa kompensatoru piegādi ar kopējo plānoto iepirkumu summu aptuveni 200 miljoni eiro apmērā, un atsevišķu iepirkumu par konsolidēto dzelzceļa gulšņu, iekļaujot sliežu stiprinājumus uz zem gulšņa palikas, piegādi aptuveni 150 miljonu eiro apmērā.

"RB Rail" skaidroja, ka šie konsolidētie iepirkumi ir nākamais nozīmīgais solis, lai jau tuvākajā nākotnē visās trīs Baltijas valstīs varētu sākt "Rail Baltica" pamattrases būvniecības darbus.

Atklāj "Rail Baltica" Rīgas centrālā mezgla būvlaukumu

gallery icon

Plānots, ka konsolidēto iepirkumu pietiekšanās noslēgsies augustā - konsolidēto dzelzceļa pārmiju pārvedu un sliežu ceļa kompensatoru piegādes pieteikuma iesnieguma termiņš ir 12.augusts, bet dzelzceļa gulšņu piegādes pieteikuma iesnieguma termiņš - 25.augusts.

Jau ziņots, ka "Rail Baltica" projekts paredz izveidot Eiropas standarta sliežu platuma dzelzceļa līniju no Tallinas līdz Lietuvas un Polijas robežai, lai tālāk ar dzelzceļu Baltijas valstis būtu iespējams savienot ar citām Eiropas valstīm. Baltijas valstīs plānots izbūvēt jaunu, 870 kilometru garu Eiropas sliežu platuma (1435 milimetru) dzelzceļa līniju ar vilcienu maksimālo ātrumu 240 kilometri stundā.

Paredzēts, ka "Rail Baltica" izmaksas sasniegs 5,8 miljardus eiro, ieskaitot atzaru, ko nolemts izbūvēt starp Kauņu un Viļņu. Daļa izmaksu tiks segtas no Eiropas Savienības līdzekļiem. Plānots, ka "Rail Baltica" dzelzceļa līnija būs gatava satiksmei 2026.gadā.