Tūrisms
2021. gada 25. maijs, 23:01

"airBaltic" atceļ lidojumus no Rīgas uz Minsku

Jauns.lv

Pēc Latvijas valdības lēmuma un oficiālas rekomendācijas saņemšanas no Latvijas Civilās aviācijas aģentūras Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" atceļ visus lidojumus no Rīgas uz Minsku no 2021. gada 27. maija līdz turpmākam paziņojumam, portālu Jauns.lv informē uzņēmums.

"Mūsu pasažieru un darbinieku drošība un veselība ir galvenā "airBaltic" prioritāte," teikts uzņēmuma paziņojumā. 

Kompānija norāda, ka šī situācija ietekmē kopumā 126 lidojumus starp Rīgu un Minsku līdz oktobra beigām. Šajā vasaras sezonā "airBaltic" bija ieplānojusi starp Rīgu un Minsku piedāvāt līdz pat trim lidojumiem nedēļā.

Saskaņā ar oficiālo rekomendāciju "airBaltic" līdz oktobra beigām izvairīsies veikt lidojumus Baltkrievijas gaisa telpā. Kā norāda uzņēmumā, tas ietekmēs vairāk nekā 1 500 lidojumu.

Lidsabiedrība sazināsies ar visiem pasažieriem, kurus ietekmē šīs izmaiņas, nosūtot e-pastu. Ja lidojums atcelts, "airBaltic" piedāvā pasažieriem iespēju mainīt biļetes datumu vai maršrutu. Turklāt, ja lidojums tiek atcelts, pasažieri var izvēlēties arī pieprasīt naudas atmaksu dāvanu kupona vai bankas pārskaitījuma veidā, norāda "airBaltic".

Kā zināms, valdība otrdienas vakarā noteica ierobežojumus Baltkrievijā reģistrētiem aviopārvadātājiem izsniegt lidojumu atļaujas un līdz ar to ielidot Latvijas gaisa telpā un izmantot Latvijas lidostas. Tāpat Latvijas gaisa kuģiem tiek ierobežotas tiesības izmantot Baltkrievijas gaisa telpu un lidostas.