foto: LETA arhīvs (Zane Bitere)
Grāmatnīcas "Jānis Roze" peļņa sarukusi piecas reizes
Bizness un ekonomika
2021. gada 12. maijs, 14:22

Grāmatnīcas "Jānis Roze" peļņa sarukusi piecas reizes

Jauns.lv / LETA

Grāmatu veikalu tīkla "Jānis Roze" pārvaldošā uzņēmuma SIA "Jānis Roze" apgrozījums pērn bija 15,886 miljoni eiro, kas ir par 8,6% mazāk nekā 2019.gadā, bet uzņēmuma peļņa pērn bija 77 420 eiro, kas ir 5,4 reizes mazāk, liecina "Firmas.lv" informācija.

Vadības ziņojumā teikts, ka apgrozījums pērn samazinājies Covid-19 noteikto ierobežojumu dēļ.

2020.gadā tika atvērti vairāki jauni veikali un veikali pēc rekonstrukcijas. Pagājušā gada janvārī jaunās telpās tika atvērt veikals tirdzniecības centra "Maxima" telpās, Rīgā, Saharova ielā 6, savukārt martā atvērts veikals jaunās un lielākās telpās tirdzniecības centrā "Origo". Pērn maijā jaunās telpās tika atvērta grāmatnīca tirdzniecības centrā "Alfa", bet jauns veikals atvērts tirdzniecības centrā "Aleja".

Pagājušā gada augustā atvērts jauns veikals Liepājas tirdzniecības centra "Ostmala" telpās, bet Liepājā aizvērta grāmatnīca Vītolu ielā. Oktobrī labākās telpās atvērta grāmatnīca Tukumā, bet novembrī jauns veikals atklāts Rīgā, tirdzniecības centrā "Sāga".

2020.gada beigās uzņēmums pārdošanu mazumtirdzniecībā veica 37 tirdzniecības vietās visā Latvijā un interneta veikalā "janisroze.lv". Pagājušajā gadā vidējais darbinieku skaits uzņēmumā bija 241 cilvēks.

Šajā gadā "Jānis Roze" turpinās preču krājumu uzskaites un grāmatvedības datu automatizētās apstrādes programmas "Horizon" un biznesa inteliģences sistēmas "Microstrategy" pilnveidošanu, kā arī investēs līdzekļus kases sistēmas uzlabošanā un uzņēmuma interneta veikala "janisroze.lv" attīstību.

2019.gadā "Jānis Roze" strādāja ar 17,39 miljonu eiro apgrozījumu un 418 637 eiro peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija.

"Jānis Roze" reģistrēts 1992.gadā, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 524 316 eiro. Kompānija vienādās daļās pieder Aināram Rozem un Inārai Beļinkajai.