foto: LETA
Par "Augstsprieguma tīkls" priekšsēdētāju izraudzīta Gunta Jēkabsone
Gunta Jēkabsone.
Bizness un ekonomika
2021. gada 23. aprīlis, 12:29

Par "Augstsprieguma tīkls" priekšsēdētāju izraudzīta Gunta Jēkabsone

Jauns.lv

Ceturtdien, 22.aprīlī, AS "Augstsprieguma tīkls" (AST) padome par atbilstošāko valdes priekšsēdētāja amata kandidātu izraudzījusies Guntu Jēkabsoni, savukārt par valdes locekli attīstības jautājumos - Arni Dauguli. Plānots, ka valdes priekšsēdētāja un valdes loceklis darbu uzsāks jūlijā.

Guntas Jēkabsones līdzšinējā profesionālā darba pieredze, tai skaitā pēdējos sešus gadus izpilddirektores amatā, saistīta ar lielāko degvielas mazumtirdzniecības tīklu Latvijā SIA "Circle K Latvia", kas ir daļa no starptautiska, Toronto biržā kotēta uzņēmuma. Vienlaikus Gunta Jēkabsone kā valdes priekšsēdētāja aktīvi darbojusies arī Ārvalstu investoru padomē Latvijā (FICIL). Ieguvusi maģistra grādu uzņēmējdarbības vadībā, kā arī papildinājusi savas zināšanas dažādās biznesa vadības programmās Rīgas Ekonomikas augstskolā, Kornela universitātē (Cornell University) ASV, kā arī Londonas Biznesa skolā (London Business School).

Arnis Daugulis patlaban ir AST Informācijas tehnoloģiju departamenta vadītājs, kā arī līdz šim ir guvis nozīmīgu profesionālo darba pieredzi Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāra vietnieka Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jautājumos amatā, kā arī kā AS "Latvenergo" valdes loceklis (IT un telekomunikācijas). Arnis Daugulis ieguvis maģistra grādu elektrozinībās, kā arī ir Stokholmas karaliskās tehniskās augstskolas (Zviedrija) inženierzinātņu licenciāts.

Kopumā tika saņemti 54 pieteikumi, no kuriem 29 pieteikumi iesniegti uz valdes priekšsēdētāja/-as amatu, savukārt 25 pieteikumi uz valdes locekļa/-es (attīstības jautājumos) amata pozīciju.

Kandidātu atlases procesu sadarbībā ar personāla atlases kompāniju Amrop nodrošināja AST padomes izveidotā nominācijas komisija ar balsstiesībām šādā sastāvā: komisijas priekšsēdētājs - AST padomes priekšsēdētājs Kaspars Āboliņš, nominācijas komisijas locekļi - AST padomes priekšsēdētāja vietniece Olga Bogdanova, AST padomes locekļi Aigars Ģērmanis un Armands Eberhards, Pārresoru koordinācijas centra Kapitālsabiedrību pārvaldības nodaļas vadītāja Dzintra Gasūne, biedrības "Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūts" vadītāja Dace Helmane un Latvijas arodbiedrības "Enerģija" priekšsēdētājs Aivars Āboliņš.

AST valdes priekšsēdētāja/-as un valdes locekļa/-es (attīstības jautājumos) amatu nominācijas process norisinājās vairākās kārtās (kopumā četrās) un tā ietvaros padziļināti tika novērtētas šādas kompetences: stratēģiskais redzējums, pārmaiņu vadīšana, orientācija uz attīstību, komandas vadīšana, pozitīvu attiecību veidošana un uzturēšana, lēmumu pieņemšana un atbildība, orientācija uz rezultātu sasniegšanu.

AST nominācijas komisija amatu kandidātus katrā no konkursa kārtām novērtēja, pamatojoties uz nominācijas komisijas noteiktiem vērtēšanas kritērijiem, saskaņā ar AST valdes priekšsēdētāja/-as un valdes locekļa/-es (attīstības jautājumos) amatiem izvirzīto nepieciešamo kompetenču un profesionālās pieredzes prasību aprakstu.

Darbu AS "Augstsprieguma tīkls" valdē turpina valdes locekļi Imants Zviedris, Gatis Junghāns un Mārcis Kauliņš.

Par AS "Augstsprieguma tīkls"

AST ir Latvijas elektroenerģijas pārvades sistēmas operators, kas nodrošina nepārtrauktu, drošu un ilgtspējīgi efektīvu elektroenerģijas pārvadi visā Latvijā. Tā vīzija ir kļūt par reģiona vadošo pārvades sistēmas operatoru, kas operatīvi un sekmīgi ievieš uz attīstību vērstas izmaiņas. AST pieder dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operatora AS "Conexus Baltic Grid" 68,46% kapitāldaļu.