Auto un tehnoloģijas
2021. gada 5. marts, 19:10

Uzsprāgstot "Apple" tālrunim, austrālietis gūst otrās pakāpes augšstilba apdegumus

Jauns.lv

Melburnas iedzīvotājs tiesā iesūdzējis tehnoloģiju gigantu "Apple", vēloties saņemt kompensāciju par gūtajiem otrās pakāpes apdegumiem, kurus guvis, kad kabatā uzsprādzis "Apple iPhone X", ziņo News.com.

Incidents noticis pērn, kad Roberts Rouzs (58) sēdējis savā kabinetā. "Es dzirdēju skaņu, kurai sekoja dzirksts, tad sajutu spēcīgas sāpes labajā kājā. Uzlēcu augšā, sapratu, ka tas ir tālrunis," iepriekš "7News" stāstīja cietušais. 

Tālrunis tika iegādāts 2018. gadā. Incidenta laikā Rouzs guva otrās pakāpes augšstilba apdegumus. Uz kājas palikusi 25 cm liela rēta, turklāt atveseļošanās process prasījis vairākas nedēļas. 

Pēc viņa teiktā, no telefona laukā nākuši melni dūmi, apkārt bijuši pelni, bet kāja - jēla. 

Par šo problēmu Rouzs pēc incidenta uzreiz vērsies pie "Apple", bet joprojām nav saņēmis nekādu atbildi, tādēļ nolēmis vērsties tiesā. 

Jāteic, ka brīdī, kad ierīce eksplodēja, tā netika pat lietota. 

Turklāt šis nav vienīgais gadījums, par ko "Apple" iesūdzēts tiesā. Apdegumus guvis arī kāds cits Melburnas iedzīvotājs Deivids Borgs (31), lietojot pulksteni "Apple Watch". Pēc viņa stāstītā, ierīce esot pārkarsusi un sadedzinājusi viņa roku.