Rīgas cirks meklēs jaunu vadītāju
Konkursā varot piedalīties arī Lolita Lipinska.
Bizness un ekonomika

Rīgas cirks meklēs jaunu vadītāju

Jauns.lv

Nākamā gada janvārī tiks izsludināts atklāts konkurss uz Rīgas cirka vadītāja jeb valdes locekļa amatu, informēja Kultūras ministrijas (KM) Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale.

Taujāta, vai ilggadējā cirka direktore un mākslinieciskā vadītāja Lolita Lipinska tiek atlaista, Kokale to noliedza un uzsvēra, ka līdzšinējai cirka valdes loceklei 31.decembrī beidzas pilnvaru termiņš, tāpēc nolemts izsludināt konkursu, "lai vadību uzticētu konkurētspējīgākajam profesionālim".

Pēc Kokales vārdiem, konkursā varot piedalīties arī Lipinska.

KM valsts sekretārs Sandis Voldiņš gan ministrijas vārdā Lipinskai jau izsaka pateicību "par līdzšinējo ilggadējo ieguldījumu cirka darbības nodrošināšanā", vienlaikus uzsverot, ka cirka darbības vadībā konstatētas nepilnības, piemēram, materiālo vērtību uzskaitē.

KM jau iepriekš paudusi, ka Rīgas cirka turpmākai darbībai nepieciešamas pārmaiņas - tam jākļūst par daudzfunkcionālu un laikmetīgu cirka mākslas, mūzikas, dejas un citu starpdisciplināru pasākumu norises vietu.

Kokale norādīja, ka arī Rīgas cirka vēsturiskajai ēkai, Merķeļa ielā 4, nepieciešama renovācija, tādēļ jau patlaban ir jāpilnveido cirka mākslas darbības modelis, lai, veicot ēkas renovācijas darbus, pēc iespējas efektīgāk tiktu izmantots nama potenciāls cirka mākslas un citām skatuves mākslas jomām.

Lai noskaidrotu Rīgas cirka ēkas tehnisko stāvokli, tika veikta objekta izpēte. Tehniskās izpētes veicēja SIA "CMB" slēdziens apliecina, ka ēkas turpmākai ekspluatācijai cirka mākslas izrādēm nepieciešama renovācija. Ēkas nesošās konstrukcijas kopumā ir apmierinošā stāvoklī, tomēr, lai nodrošinātu drošu tās ekspluatāciju plašizklaides pasākumu rīkošanai, ir jāveic cirka ēkas atjaunošanas un restaurācijas darbi.

Rīgas cirka trepes, pret kurām, kā atzinusi Būvniecības valsts kontroles biroja vadība, balstās fasādes siena gar Merķeļa ielu, kura atdalījusies no ēkas.

Rīgas cirka fasāde atdalījusies no ēkas

Rīgas cirka trepes, pret kurām, kā atzinusi Būvniecības valsts kontroles biroja vadība, balstās fasādes siena gar Merķeļa ielu, kura atdalījusies ...

Kārtējais protests pret dzīvnieku izmantošanu Rīgas cirkā


LETA / Foto: Edijs Pālens/LETA