foto: Eiropas Dzelzceļa līnijas
FOTO: notiek "Rail Baltica" Centrālā mezgla būvniecība
Auto un tehnoloģijas
2021. gada 3. februāris, 13:20

FOTO: notiek "Rail Baltica" Centrālā mezgla būvniecība

Jauns.lv

"Rail Baltica" Centrālā mezgla būvdarbu pirmajā posmā tiek veikta dzelzceļa inženiersistēmu un pilsētas inženiertīklu pārbūve un pārnešana, portālu Jauns.lv informē Eiropas Dzelzceļa līnijas. Pagājušajā nedēļā "Rail Baltica" Rīgas Centrālā mezgla būvniecības darbi ir sākti pie dzelzceļa sliedēm. Pārbūvē signalizācijas sistēmas, kabeļus un pārmijas uz peroniem un pie sliežu ceļiem.

Būvlaukumā ik dienu tiek nodarbināti vidēji 70-80 dažādu būvniecības darbu speciālistu.

Pie dzelzceļa sliedēm notiek "Rail Baltica" Centrālā mezgla izbūves darbi

"Rail Baltica" Centrālā mezgla būvdarbu pirmajā posmā tiek veikta dzelzceļa inženiersistēmu un pilsētas inženiertīklu pārbūve un pārnešana, portālu Jauns.lv informē ...

gallery icon
10

Līdz februāra sākumam tika veikta jaunā ūdensvada izbūve un siltumtrases pārbūves darbi uz Timoteja ielas. Šobrīd tiek pārbūvētas dzelzceļa inženiersistēmas un pilsētas inženiertīkli.

Pagājušājā nedēļā "Rail Baltica" Rīgas Centrālā mezgla būvniecības darbi ir sākti pie dzelzceļa sliedēm, kas saistīti ar 1520 mm platuma dzelzceļa sliežu ceļu demontāžu, kuras ietvaros būvobjekta Dienvidu pusē sākta sliežu ceļu infrastruktūras kabeļu kanālu izbūve un notiek signalizācijas sistēmu pārbūves darbi. Darbi norisinās dažādās vietās 16.,10., 11 un 12. sliežu ceļu tuvumā. Šie darbi turpināsies visā dzelzceļa teritorijā arī turpmākās nedēļas.

Atklāj "Rail Baltica" Rīgas centrālā mezgla būvlaukumu

gallery icon
16

Lai īstenotu šos darbus, kā arī nodrošinātu dzelzceļa darbības nepārtrauktību, projekta būvnieks - "BERERIX" - strādā ciešā sadarbībā ar Latvijas dzelzceļu. Katru nedēļu tiek plānoti „satiksmes logi” uz noteiktiem sliežu ceļiem, kuru laikā "BERERIX" var veikt nepieciešamos būvdarbus, netraucējot dzelzceļa darbību.

Kā norāda projekta ieviesējs Eiropas Dzelzceļa līnijas, darbs pandēmijas laikā tiek strikti organizēts 12 cilvēku komandās jeb „burbuļos”, lai spētu ātri reaģēt un nepieciešamības gadījumā nepieļautu vīrusa izplatību ārpus viena „burbuļa”, tā nodrošinot drošu un nepārtrauktu būvobjekta darbību.  

Būvdarbus veic starptautiskā konkursa uzvarētājs - būvsabiedrība "BERERIX", kuru veido Beļģijas lielākais būvniecības uzņēmums "BESIX Group", vietējais būvnieks "RERE Būve" un Itālijas uzņēmums "Rizzani de Eccher", projektēšanas un būvdarbu uzraudzību veic būvinženieri no "Egis-Deutche Bahn", bet būvprojekta ekspertīzi nodrošina vietējie eksperti no "Firma L4".

"Rail Baltica" Centrālā mezgla būvniecības laikā paredzēta Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas kompleksa pārbūve, dzelzceļa tilta pār Daugavu būvniecība, Eiropas platuma sliežu ceļu izbūve, uzbērumu norakšana un estakādes, kā arī pieguļošās infrastruktūras izveide.